Индийският конгломерат ИнтерГлоуб ентърпрайсис (InterGlobe Enterprises) и базираната в САЩ

...
Индийският конгломерат ИнтерГлоуб ентърпрайсис (InterGlobe Enterprises) и базираната в САЩ
Коментари Харесай

Електрически летящи таксита ще заработят в Индия през 2026 г.

Индийският конгломерат " ИнтерГлоуб ентърпрайсис " (InterGlobe Enterprises) и основаната в Съединени американски щати софтуерна компания " Арчър авиейшън " (Archer Aviation) ще пуснат електрически летящи таксита в Индия през 2026 година Те ще возят на цени, които са конкурентни на цените на класическите таксиметрови коли, оповестиха двете компании, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Арчър авиейшън " създава електрически летателни транспортни средства с отвесно политане и кацане (eVTOL), за които се счита, че са бъдещето на въздушните транспорти в огромните градове. Проектът на компанията е подсилен от редица водещи корпорации, измежду които са " Боинг " (Boeing), " Юнайтед еърлайнс " (United Airlines) и " Стелантис " (Stellantis).

Индийският сътрудник на " Арчър авиейшън " - " ИнтерГлоуб ентърпрайсис ", е мажоритарен притежател на " ИндиГоу " (IndiGo), водещата самолетна компания в Индия, показва Ройтерс.

Високотехнологичното такси, наречено " Миднайт " (полунощ - бел. ред.), ще може да лети с водач и четирима пасажери на борда. Предвижда се то да прелита към 100 благи (161 км) с едно презареждане на батерията. 

Планирано е услугата да започва с 200 летящи таксита в индийската столица Делхи, във финансовия център на Индия - Мумбай и в нейното софтуерно сърце - Бенгалуру. 

Разстоянието, което типичен таксиметров автомобил изминава в Делхи за сред 60 и 90 минути, ще лишава към 7 минути на въздушното такси, оповестиха фирмите, които стоят зад плана. Те ще го осъществят, в случай че получат нужните позволения от регулаторните институции.

Големите градове в Индия се нуждаят от нови транспортни решения на фона на сериозното претоварване на наземния превоз и замърсяването на въздуха, за което той способства значително, показва Ройтерс. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР