Индийският конгломерат Adani Group планира да построи в град Мундра,

...
Индийският конгломерат Adani Group планира да построи в град Мундра,
Коментари Харесай

Индия строи най-големия в света парк от централи с възобновяеми енергийни източници

Индийският конгломерат Adani Group възнамерява да построи в град Мундра, щата Гуджарат, най-големия в света изцяло интегриран център за произвеждане на сила от възобновими източници, заяви порталът MoneyControl.

" Паркът в Мундра ще бъде първата и единствена отвесно и хоризонтално интегрирана екосистема по произвеждане на слънчева сила в света. В допълнение, нашето дъщерно сдружение Adani Wind ще разшири в парка потенциала за произвеждане на вятърна сила от сегашните 1,5 GW до 5 GW “, сподели Рахул Бутиани, началник продажби и маркетинг в Adani Solar. Той добави, че даже в Китай, който се смята за водач в построяването на огромни паркове електроцентрали, основани на възобновими енергийни източници, „ няма сходни планове, където изцяло интегрирана екосистема да съществува на едно място и където ще бъде ситуирано и производството на цялото спомагателно съоръжение “, изясни той.

Компанията има вяра, че концентрирането на производството на всички детайли от веригата за доставки на едно място ще „ доста ще понижи разноските за превоз “. Близо до бъдещия център е ситуирано пристанище, което ще „ улесни износа на артикули “, добави представителят на Адани. Според предварителните проекти на компанията до 2027 година е планувана рационализация на индустриалните мощности на енергийния хъб, тъй че размерът на генерираната електрическа енергия от всеки възобновим източник да доближи 10 GW.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР