Индийският гуру Ашутош Махарадж е основател на една от най-популярните

...
Индийският гуру Ашутош Махарадж е основател на една от най-популярните
Коментари Харесай

Щурм в топ манастир! Полицаите откриха във фризер оцъкления труп на много известен бизнесмен, който плати за строежа!

Индийският гуру Ашутош Махарадж е създател на една от най-популярните секти в страната, наречена „ Мисията, а божественото събуждане “, написа секира.бг.

През годините, както мнозина водачи на секти духовният лидер и фамилията му натрупват голямо положение, възлизащо на стотици милиони долари. Въпреки, че е образован гуру, Ашутош оглавява и цяла бизнес империя в Делхи.

За почитателите си закупува голям масив и построява голям комплекс с къщи и храмове – личен изолиран град в отдалечената провинция на северна Индия наименуван „ Манастира на светлината “, място, където самият той се отдава на медитация и релакс измежду правилните си почитатели.

През 2014 година Ашутош умира от инфаркт в „ Манастира на светлината “, само че тогава се случва немислимото. Последователите му поставят тялото на гуруто в промишлен фризер с концепцията да го съживят след години.

Новите главатари на сектата настояват, че духовният им лидер не е умрял, а е просто в бездънен транс и скоро ще се разсъни, предава БиБиСи.



Разбира се, импровизирано се свързват със сина на някогашния си началник Далип Кумар, всемирски предприемач от Делхи, и му желаят колосална сума за тялото на татко му.

Кумар стартира няколкогодишна правосъдна борба със сектантите, и чак тази седмица съдът в Делхи излиза с решение тялото на гуруто да бъде върнато на фамилията му.

Наложило се младият мъж да нахлуе в „ Манастира на светлината “ с полиция, с цел да отнесе вкочаненото тяло на татко си. Според очевидци бил потресен от гледката.

Предстои идната седмица Ашутош Махарадж да бъде кремиран, както повеляват традициите на Хиндуизма. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР