Индийският флот спаси два ирански риболовни кораба, които бяха отвлечени

...
Индийският флот спаси два ирански риболовни кораба, които бяха отвлечени
Коментари Харесай

Индийският флот спасил два ирански риболовни кораба от сомалийски пирати

Индийският флот избави два ирански риболовни кораба , които бяха отвлечени от сомалийски пирати за един ден, заяви министерството на защитата на Индия, представено от Ройтерс.

Патрулният транспортен съд на " Сумитра " избави 17 ирански членове на екипажа на риболовен транспортен съд рано в понеделник, преди да отговори на различен сигнал за помощ, с цел да освободи 19 пакистански жители на различен ирански рибарски транспортен съд, се споделя в изказване на министерството.

Спасяванията пристигнаха на фона на възраждането на сомалийското пиратство в Индийския океан от предишния месец след години без огромни офанзиви.

Изглежда, че пиратите се възползват от неустойчивостта към Червено море , където подкрепяната от Иран милиция на хусите се е прицелила в цивилни кораби в отговор против военната акция на Израел в линията Газа.

Атаките на хусите провокираха ответни въздушни удари от западните страни, в това число Съединените щати и Англия, и анализатори споделят, че те са отклонили вниманието от сомалийската пиратска опасност.

Сомалийското пиратство доближи своя връх към 2011 година, струвайки на международната стопанска система към 7 милиарда $ годишно, преди интернационалните военноморски патрули и въоръжената частна защита да съумеят да овладеят опасността.

Това беше по този начин до декември, когато плаващият под малтийски байрак, първото сходно нахлуване от 2017 година насам.

Военноморските сили на Индия се намесиха в отговор на няколко скорошни отвличания.

В понеделник " Сумитра " избави риболовния транспортен съд " Иман ", преди да прихване риболовния транспортен съд " Ал Наееми " на който се качиха 11 пирати в южната част на Арабско море, сподели министерството на защитата на Индия.

Военноморските сили на Сейшелските острови в Индийския океан избавиха шестимата членове на екипажа на рибарски траулер на Шри Ланка от обвинени сомалийски пирати в понеделник, споделиха публични лица.
 Индийски патрул стигна до отвлечния
Индийски патрул стигна до отвлечния " Руен "

Понастоящем корабът се насочва към бреговата линия на Сомалия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР