Индийският бизнесмен Прамод Митал бе задържан от полицията в централата

...
Индийският бизнесмен Прамод Митал бе задържан от полицията в централата
Коментари Харесай

Арестуваха Прамод Митал, бившият собственик на „Кремиковци”

Индийският предприемач Прамод Митал бе арестуван от полицията в централата на компания в северната част на Босна и Херцеговина по съмнение в проведена незаконна активност и корист със служебно състояние, заяви прокуратурата в балканската република, представена от Ройтерс.

Митал, който е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал, оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс " Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац " (ГИКИЛ), който е един от най-големите експортьори в Босна.

Прокурорът Чазим Серхатлич от районната прокуратура в град Тузла сподели по държавната телевизия, че дружно с Митал са арестувани още основният управител на ГИКИЛ Парамеш Бхатачари и членът на надзорния съвет Разиб Даш. Според него началото на тяхната незаконна активност датира още от 2003 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега тримата са арестувани във фирмената централа в северния град Луковац, до момента в който полицията прави обиски в офиса им, след което те ще бъдат отведени в прокуратурата на Тузла, сподели Серхатлич. Според него със заповед за арест се търси и четвърти обвинен участник в незаконната група. Очаква се арестуваните да се явят пред съда през днешния ден, прибавя Франс прес.

Засега никой от управлението на компанията не е открит за коментар отвън постоянното работно време на компанията, отбелязва Ройтерс.

Митал бе притежател на българския металургичен комбинат " Кремиковци ", който приключи активността си през 2009 година, както и на футболния клуб ЦСКА, продаден от него същата година, напомня Франс прес.

 

Indian businessman Pramod Mittal detained in Bosnia https://t.co/a6Vi4dxVYNpic.twitter.com/pu5bEtvjVH

— Reuters India (@ReutersIndia) July 24, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР