Индийските военноморски сили (ВМС) обявиха днес, че следят отвлечения в

...
Индийските военноморски сили (ВМС) обявиха днес, че следят отвлечения в
Коментари Харесай

Индийски военни следят движението на похитения български кораб „Руен“

Индийските военноморски сили (ВМС) оповестиха през днешния ден, че наблюдават отвлечения в Арабско море български товарен кораб „ Руен “, който плава под малтийски байрак.

На борда има 8 наши сънародници

Засега никой не е поел отговорност за нападението, само че се счита, че похитителите са сомалийски пирати.

В известие на индийския военноморски флот се споделя, че те са се отзовали на сигнал за злополучие, подаден от кораба „ Руен “. В резултат те са изпратили собствен боен кораб, участващ в антипиратски патрули, и аероплан, с цел да открият местонахождението на отвлечения кораб и да му оказват помощ.

На борда му има 18 души екипаж, измежду които и 8 българи

Индийският боен аероплан е прелетял над кораба „ Руен “ през вчерашния ден рано сутринта и от този момент непрестанно следи неговия курс. По техни данни отвлеченият български кораб се е насочил към крайбрежията на Сомалия. Те допълниха, че военният им кораб, който е забелязал българския кораб тази заран.

На борда има 8 българи

„ Руен “ е благосъстоятелност на параходство „ Български морски флот " (БМФ). Той беше взет на абордаж на 14 декември, когато се е намирал край водите на йеменския остров Сокотра. На борда на кораба има 18 души, измежду които 8 български моряци.

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader дружно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд  беше атакуван на 19 ноември  и сега е закотвен край крайбрежията на пристанище в Червено море. Хутите даже го  трансфораха в туристическа атракция .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР