Индийската столица Делхи вече втори ден е обгърната от облаци

...
Индийската столица Делхи вече втори ден е обгърната от облаци
Коментари Харесай

Училищата в Делхи са затворени заради замърсения въздух в града

Индийската столица Делхи към този момент втори ден е обхваната от облаци гъста мъгла, дължащи се на нечистия въздух в града. Критичната обстановка наложи учебните заведения да бъдат затворени за цяла седмица, а смогът е проникнал даже в тунелите на метрото. Така два милиона деца останаха през днешния ден по домовете си.

В 9 ч. локално време таблата на сензорите, конфигурирани в града, посочваха рискови равнища на фини прахови частици във въздуха - сред 400 и 700 микрограма на пространствен метър. Световната здравна организация (СЗО) предлага да не се надвишава среднодневният индикатор от 25.

Подобни гледки са постоянно събитие през есента и зимата в Делхи, разгласен през 2014 година от СЗО за най-замърсения град в света. Студът и неналичието на вятър притискат към земята нездравословните излъчвания от колите, заводите и централите, и не им разрешават да се разсеят в атмосферата.

Масов приток на пациенти в лечебните заведения, затворени предприятия, анулирани полети и промени в учебните написания донесе през днешния ден смогът и във втория по величина град в Пакистан Лахор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР