Индийската полиция във вторник използва сълзотворен газ и задържа някои

...
Индийската полиция във вторник използва сълзотворен газ и задържа някои
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу индийските фермери, маршируващи към Ню Делхи, за да поискат гарантирани цени на реколтата

Индийската полиция във вторник употребява сълзотворен газ и задържа някои фермери, които се сблъскаха с тях и се пробваха да разбият барикадите, блокиращи пътя им до Ню Делхи ще поиска гарантирани цени на реколтата в повтаряне на митингите от 2021 година, когато лагеруваха в покрайнините на столицата повече от година.

Полицията хвърли флакони със сълзотворен газ върху протестиращите фермери от дрон на един от граничните пунктове в северната част на щата Харяна, който води към Ню Делхи, където десетки хиляди фермери се насочват на трактори и камиони.

Полицията е запечатала голям брой входни пунктове в столицата с бариери от великански железни контейнери, бодлива тел, шипове и циментови блокове. Правителството забрани огромни събирания в столицата и спря интернет услугите в някои региони на прилежащия щат Харяна, с цел да предотврати връзката сред протестиращите.

Демонстрацията идва повече от две години след премиера Нарендра Моди отдръпна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР