Индийската армия обяви, че е намерила стъпки на митичния снежен

...
Индийската армия обяви, че е намерила стъпки на митичния снежен
Коментари Харесай

Индийската армия обяви, че е открила стъпки от Йети

Индийската войска разгласи, че е намерила стъпки на митичния снежен човек Йети. Военните даже разгласиха фотография на находката, пораждайки подбив и рецензии в обществените мрежи.
 ДНК проби развенчаха мита на Йети
В понеделник в профила на армията в Туитър, който има 6 милиона почитатели, се появиха " мистериозни стъпки на митичния звяр Йети ", снимани в базовия лагер Макалу в Хималаите.

Йети е именито създание, за което се има вяра, че наподобява на човекоподобна маймуна и населява снежните хималайски скатове. Досега няма доказателства, че то съществува, само че митът за Йети притегля доста туристи в района.

Нов живот на легендата дава точно постът на индийската войска, която оповестява, че за пръв път неин планински екип е забелязал стъпки на Йети с размер 32 на 15 инча (това са цели 81 на 38 см - б.р.) покрай базовия лагер Макалу. И прибавя, че неуловимият Снежен човек е бил забелязван само в този регион в предишното.

For the first time, an #IndianArmy Moutaineering Expedition Team has sited Mysterious Footprints of mythical beast `Yeti` measuring 32x15 inches close to Makalu Base Camp on 09 April 2019. This elusive snowman has only been sighted at Makalu-Barun National Park in the past. pic.twitter.com/AMD4MYIgV7
— ADG PI - INDIAN ARMY (@adgpi) April 29, 2019
Стъпките са снимани на 9 април, а фотосите оповестени едвам откакто армията ги е сравнила с по-рании теории за Йети, написа в. " Таймс ъв Индия ".

След като в обществените медии се зароиха подозрения в " откритието ", от армията дадоха отговор, че доказателствата са фотографирани и предадени за разбор на специалисти.

" И по този начин, сметнахме за рационално да го споделим обществено, с цел да възбудим научния дух и да обновим интереса ", допълват от армията.

Историите за Йети са изключително известни в Индия, Непал и Бутан.

През 2013 година английски учени оповестиха, че може би легендите потеглят от животно, което е подвид на кафявата мечка, написа Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР