Индийката Анандита Дута Тамули постави нов световен рекорд, от който

...
Индийката Анандита Дута Тамули постави нов световен рекорд, от който
Коментари Харесай

За 2 минути Индийка изяде 51 люти чушки

Индийката Анандита Дута Тамули сложи нов международен връх, от който останаха изумени и най-запалените фенове на пикантната кухня, заяви Би Би Си. За две минути тя изяде 51 люти чушки. 26-годишната Анандита се надява да влезе в Книгата на върховете на Гинес с достижението си.

Под погледа на известния английски готвач Гордън Рамзи тя схрускала чушлетата, които са от типа " Бут джолокия ", приет за най-лютата вариация на този зарзават в света. Преди две години те бяха вписани в върховете на Гинес като най-люти.

Чушлетата се отглеждат единствено в щата Асам. Лютивината им се мери в единици по скалата на Сковил. По нея бут джолокия доближава 1 млн. единици, до момента в който елементарната зелена чилийска чушка е към 1500.

Индийката се оплакала, че не била във форма и не могла да показа цялостните си благоприятни условия. На публицистите тя споделила, че наскоро изяла 60 чушки за 2 минути. Разказала, че обичала люти чушки от дете и ги похапвала от дребна, до момента в който връстниците є предпочитали ягоди. Един от локалните готвачи разказал, че един път пред група изумени съграждани Анандита си натъркала очите с люти чушки.

Самият Гордън Рамзи, който снимал в североизточната провинция ефирен сериал за индийската кухня, не могъл да изяде и една. Опитал една, само че незабавно я изплюл и изискал вода. Предишният връх по ястие на люти чушки принадлежи на южноафриканец, който съумял да погълне осем за една минута.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР