Световно първенство по футбол 2023 г.: Може ли Индия да се откаже от етикета на чокърс в големите турнири по крикет?

...
Индия започва като твърд фаворит в предстоящото Световно първенство по
Коментари Харесай

Индия започва като твърд фаворит в предстоящото Световно първенство по ODI, но с висящ етикет „чокърс“ зловещо над главата.

Този подигравателен термин беше широко използван, за да опише изключително талантливи южноафрикански отбори по крикет между 1995 и 2015 г., защото те постоянно се спъваха и падаха на последното препятствие и не успяваха да спечелят всеки важен трофей. Оттогава той мигрира към индийския отбор по крикет, който се провали във всички големи турнири на Международния съвет по крикет (ICC), след като спечели трофея на шампионите през 2013 г.

Две години по-рано Индия спечели Световното първенство по ODI, а четири години преди това, при първото назначение на MS Dhoni като капитан, Индия, без големи звезди, спечели встъпително Световно първенство T20.

Този хеттрик от триумфи превърна Дони в култова фигура и също така подчерта богатството и дълбочината на таланта за крикет в Индия.

С IPL (започнал през 2008 г.) нарастващ експоненциално - като популярност и доходност - след това и играчи, излизащи от всяко кътче и ъгъл на страната, Индия върви нагоре в глобалният ред на крикета изглеждаше неудържим.

В много отношения това наистина беше така.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР