Индия винаги е била приятелска страна за България. Това каза

...
Индия винаги е била приятелска страна за България. Това каза
Коментари Харесай

Румен Радев: Индия винаги е била приятелска страна за България

Индия постоянно е била другарска страна за България. Това сподели президентът Румен Радев, съобщи БГНЕС.
По негова покана президентът на Индия Рам Натх Ковинд е на държавно посещаване у нас. В наличието на двамата президенти в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 бяха подписани двустранни документи.
По време на взаимни изказвания на президентите Радев и Ковинд, българският държавен глава означи, че възвръщат разговора на най-високо политическо равнище след 15-годишна пауза. „ Затова това посещаване е извънредно значимо за развиването на съдействието сред нашите две страни, тъй като то е предусловие за развиване на отношението във всички области от съвместен интерес - търговия, стопанска система, просвета и обучение, вложения, туризъм, културен обмен”, съобщи Радев.
„ Индия постоянно е била другарска страна за България. Свързват ни исторически връзки в дух на другарство и конструктивност, само че Индия е извънредно значим сътрудник за България”, съобщи държавният ни глава.
Радев означи, че Индия е страна с голяма тежест в системата на интернационалните връзки, освен поради размера на своето население – 1/6 от света живее в Индия. „ Не единствено поради това, а поради дейната и градивна външна политика, която води Индия в дух на конструктивност, разговор, мир, добросъседство, битка с световния тероризъм. Не инцидентно и тежестта на Индия в Организацията на обединените народи непрестанно нараства”, съобщи Радев.
С президента Ковинд двамата са създали обзор на двустранните връзки, изключително в региона на стопанската система и търговията, където по думите на Радев „ имаме една приемлива правно-нормативна рамка”. „ Но резултатите изрично не ни удовлетворяват”, съобщи той.
Президентът на България уточни, че двамата са разискали и опцията за разкриване на директна авиолиния сред Индия и България.
„ Взаимоотношенията сред България и Индия се коренят надалеч в историята, имаме солидна основа и на нея би трябвало да изградим едно модерно партньорство, учредено на споделени демократични полезности и ангажимент към световния мир и сигурност”, сподели президентът на Индия. Той уточни, че е съпроводен от доста солидна бизнес делегация от 65 членове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР