Индия успешно проведе първия от поредица ключови тестови полети, след

...
Индия успешно проведе първия от поредица ключови тестови полети, след
Коментари Харесай

Индия извърши първия изпитателен полет за пилотирана космическа мисия

Индия сполучливо организира първия от поредност основни тестови полети, откакто преодоля техническа нередовност, преди плануваната си задача " Гаганян " за извеждане на астронавти в космоса до 2025 година, оповестиха международните информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Тестът се състоеше в изстрелване на модул в открития космос и връщането му назад на Земята, с цел да се тества системата за евакуация на екипажа на галактическия транспортен съд, сподели ръководителят на Индийската организация за галактически проучвания С. Соманатх.

Модулът бе спретнат след кацането му в Бенгалския залив.

Изстрелването беше отсрочено с 45 минути сутринта поради метеорологичните условия. След това то още веднъж беше отсрочено с повече от час поради проблем с мотора, посочи Соманатх.

Смущенията, породени от особеност в системата за наблюдаване, бяха отстранени и пробата беше осъществен сполучливо 75 минути по-късно от станцията за изстрелване на спътници Шрихарикота в Южна Индия, сподели Соманатх пред кореспонденти.

Това ще проправи пътя за други безпилотни задачи, в това число изпращане на роботизиран уред в космоса през идната година.

Целта на пилотираната задача " Гаганян " е да бъдат изпратени трима астронавти на околоземна орбита през 2025 година, посочи Агенция Франс Прес. Преди нея Индийската организация ще организира серия от 20 съществени тествания, в това число извеждане на робот в космоса. Астронавтите ще останат в космоса три дни, след което ще кацнат в индийски териториални води. Бюджетът на задачата " Гаганян " е към 1,08 милиарда $.

През септември Индия сполучливо изстреля първата си галактическа задача за проучване на Слънцето, по-малко от две седмици след сполучливото кацане без екипаж в региона на южния полюс на Луната.

След несполучливия опит за кацане на Луната през 2019 година, през септември Индия се причисли към Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики и Китай като едвам четвъртата страна, постигнала това.

В началото на седмицата министър-председателят Нарендра Моди разгласи, че индийската галактическа организация ще построи галактическа станция до 2035 година и ще изпрати индийски астронавт на Луната до 2040 година

Индия изстрелва лични и задгранични спътници, като работи в галактическия бранш от 60-те години на предишния век. През 2014 година сполучливо беше изведен индийски галактически уред на орбита към Марс. Индия възнамерява първата си задача до Международната галактическа станция през идната година в съдействие със Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР