Индия ще ограничи броя на туристите, посещаващи Тадж Махал, за

...
Индия ще ограничи броя на туристите, посещаващи Тадж Махал, за
Коментари Харесай

Ограничават достъпа до една от най-известните световни забележителности

Индия ще ограничи броя на туристите, посещаващи Тадж Махал, с цел да опази най-известната си забележителност, заяви Агенция Франс Прес, представена от Нова телевизия. Милиони туристи посещават годишно Тадж Махал. Дневно броят им е от 10 – 15 хиляди души, само че може да доближи и по 70 хиляди през почивните дни. Сега управляващите оповестиха, че към този момент няма да бъдат допускани повече от 40 хиляди души на ден.

„ Искаме да обезпечим сигурността на монумента, както и на посетителите. Контролирането на огромния човешки поток към този момент ставаше предизвикателство за нас”, сподели представител на индийския Институт по археология.

Ограничението няма да важи за задграничните туристи, които заплащат по 1000 рупии (13 евро) за билет, а единствено за индийците, чийто билет коства 40 рупии. Местните хора ще могат да избягнат ограничаването, в случай че платят скъпия билет по 1000 рупии.
Почти 6,5 млн. души са посетили Тадж Махал през 2016 година

Тадж Махал е издигнат от 1631 година до 1648 година от император Шах Джахан в памет на обичаната му брачна половинка Мумтаз Махал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР