Индия се придържа единствено към санкциите, въведени от ООН, а

...
Индия се придържа единствено към санкциите, въведени от ООН, а
Коментари Харесай

Индия заяви, че се придържа единствено към санкциите на ООН

Индия се придържа само към глобите, въведени от Организация на обединените нации, а не към тези, въведени от която да и да било друга страна, като да вземем за пример оповестените от Съединени американски щати против Иран. Това съобщи през днешния ден индийският министър на външните работи Сушма Сварадж, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец американският президент Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от съглашението за иранската нуклеарна стратегия и подреди да бъдат обновени глобите на Вашингтон против Иран, чието деяние беше замразено по силата на подписания през 2015 година документ.

Сварадж сподели през днешния ден, че позицията на Индия не зависи от други страни.

" Индия се придържа само към глобите на Организация на обединените нации, а не към едностранно въведени наказания от която и да било друга страна ", сподели тя на конференция в отговор на въпрос за реакцията на Индия на решението на Съединени американски щати.

Индия и Иран имат дългогодишни политически и стопански връзки. Техеран е един от водещите снабдители на нефт за Делхи, отбелязва Ройтерс.

По-късно през днешния ден индийският външен министър ще се срещне с иранския си сътрудник Мохамад Джавад Зариф, който дойде в Делхи, с цел да търси поддръжка против отхвърлянето от Вашингтон на съглашението за иранската нуклеарна стратегия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР