Индия поиска от Русия предсрочното освобождаване на някои индийци, работещи

...
Индия поиска от Русия предсрочното освобождаване на някои индийци, работещи
Коментари Харесай

Ню Делхи си поиска индийски граждани, работещи за руската армия

Индия изиска от Русия предварителното освобождение на някои индийци, работещи с съветската войска на " спомагателни работни места " , заяви Ню Делхи в петък, призовавайки своите жители да стоят настрани от двегодишната война в Украйна.

Изявлението на индийското външно министерство пристигна, откакто вестник " Хинду " заяви, че към 100 индийци са били наети през последната година по контракти с дълготрайност минимум една година . Граждани на доста страни са търсили работа в съветската войска, в това число от прилежащия на Индия Непал.

" Наясно сме, че няколко индийски жители са се записали за помощни работни места в съветската войска ", се споделя в изказването, без да се показват числа.

" Индийското посолство постоянно дискутира този въпрос със съответните съветски управляващи за ранното им освобождение. Призоваваме всички индийски жители да демонстрират нужното внимание и да стоят надалеч от този спор. "

Руското посолство в Ню Делхи не отговори незабавно на искане за коментар. Русия и Индия имат тесни търговски и отбранителни връзки.

Миналия месец до второ разпореждане, откакто минимум 10 непалски бойци бяха убити, до момента в който служат в съветската войска.
 Непал изиска от Русия стотици жители, вербувани да се бият против Украйна
Непал изиска от Русия стотици жители, вербувани да се бият против Украйна

Смята се, че съветската войска е вербувала повече от 200 непалски жители да се бият в Украйна и минимум 14 от тях са починали там
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР