Индия планира да инвестира $26 млрд. в своя ядрен енергиен

...
Индия планира да инвестира $26 млрд. в своя ядрен енергиен
Коментари Харесай

Индия налива $26 млрд. в енергийния сектор чрез частни инвеститори

Индия възнамерява да влага Щатски долар 26 милиарда в своя нуклеарен енергиен бранш, заяви Reuters, базирайки се на информация от два източника от държавното управление.

Целта е да се усили производството на електричество от източници, които не отделят излъчвания от въглероден двуокис.

Това е първият път, когато страната подхваща частни вложения за нуклеарна сила.

Правителството води договаряния с пет компании , в това число Reliance Industries, Tata Power, Adani Power и Vedanta Ltd. Идеята е всяка от компаниите да влага към $5.30 милиарда

Според източниците, Федералният департамент за атомна сила и Корпорацията за нуклеарна сила на Индия са провели няколко полемики през миналата година във връзка със съставянето на капиталовия проект.

Чрез вложенията държавното управление на Индия се надява да усили потенциала на нуклеарната си сила до 11 000 MW до 2040 година

Към момента нуклеарните фабрики на страната са с общ потенциал от 7 500 MW и се оперират от NPCIL. Компанията е направила и спомагателна инвестиция за още 1 300 MW.

Източниците на информация споделят още, че според капиталовия проект, вложенията ще бъдат ориентирани към основаването на нови фабрики, придобиване на земи, водни източници, както и подземни структури отвън реакторните комплекси на фабриките.

След утвърждение, всички планове, ще се оперират от NPCIL.
 Индия евентуално няма да подпише ангажимент за понижаване на излъчванията на Организация на обединените нации
Индия евентуално няма да подпише ангажимент за понижаване на излъчванията на Организация на обединените нации

Става въпрос за световния ангажимент за понижаване на излъчванията, свързани с охлаждането, на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP 28)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР