Индия остава отворена към инвестиции от Пекин, въпреки натиска от

...
Индия остава отворена към инвестиции от Пекин, въпреки натиска от
Коментари Харесай

Индия е отворена към китайски инвестиции въпреки граничните спорове

Индия остава " отворена " към вложения от Пекин, макар натиска от Ню Делхи към китайски производители, мобилни приложения и информации, че някои капиталови планове от азиатската страна са тендециозно забавяни. Това оповестява Financial Times, като се базира на Раджив Чандрасекар, министър на електрониката и осведомителните технологии. Индия има упоритости да се възползва от световните вериги за доставка c цел да усили задграничните си вложения и да притегли снабдители на интернационалните компании като Apple. " Индия отворена ли е към бизнес с китайски компании? " пита риторично Чандрасекар в изявление с FT. " Разбира се, че сме. "

Индия остава " отворена " към вложения от Пекин, макар натиска от Ню Делхи към китайски производители, мобилни приложения и информации, че някои капиталови планове от азиатската страна са тендециозно забавяни. Това оповестява Financial Times, като се базира на Раджив Чандрасекар, министър на електрониката и осведомителните технологии. Индия има упоритости да се възползва от световните вериги за доставка c цел да усили задграничните си вложения и да притегли снабдители на интернационалните компании като Apple.

" Индия отворена ли е към бизнес с китайски компании? " пита риторично Чандрасекар в изявление с FT. " Разбира се, че сме. "

Независимо от коментара на министъра, Индия упражнява напън върху китайски компании от 2020 година Ню Делхи забрани повече от 100 китайски обществени медии и други приложения, измежду които и TikTok, през последните три години, наблягайки терзания за отбрана на поверителността на информацията и данни като причина за решението.

Реклама
Индия оказа и регулаторен напън против китайските производители на мобилни телефони Xiaomi, Oppo и Vivo, потвърждавайки, че фирмите нарушават данъчните регулации, обмена на задгранични валути или други закони.

" Ние сме отворени към това да вършим бизнес с всяка компания, стига да влагат [в Индия], да имат законен бизнес и да работят в сходство по отношение на индийските заони, " сподели Чандрасекар. И прибавя: " Ние сме отворени към всяка инвестиция, в това число и китайска. "
Гранични разногласия
Натискът върху китайските компании стартира през 2020 година след ескалиране на граничния спор сред Ню Делхи и Пекин за хималайската им граница в долината Галван. Поне 24 боеца, основно индийци, бяха убити по време на офанзивата. Премиерът Нареднра Моди съобщи, че неговото държавно управление няма да възстановява връзки с Пекин, до момента в който " мирът и спокойствието " не бъдат обновени.

По същото време Индия стегна своята политика за вложения от гранични страни, които в този момент са задължени да търсят утвърждението на централното държавно управление преди плановете да бъдат осъществени. Чандрасекар упорства, че процесът не е ориентиран съответно към Китай, а регулацията е наложена и върху другите страни, в това число Пакистан, Бангладеш и Непал.
Реклама

" Концепциите за сигурна металургия, несъмнено съоръжение и сигурна енергийна екосистема бяха на напред във времето по това време, " сподели той.

Индия желае да притегли непознати вложения, до момента в който фирмите избират тактика на " Китай плюс един ". Ню Делхи се надява, че това ще й помогне да настигне съперниците си във високотехнологичните браншове, където е изостанала, в това число електрически автомобили и полупроводници. Но този приоритет се сблъсква с по сложната тематика за директните задгранични вложения [ПЧИ] на Китай.

Luxshare, един от основните китайски снабдители за Apple, кандидатства за позволение да построи цех в Индия с локален сътрудник, съгласно хора близки до компанията и индийското държавно управление.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР