Индия изстреля ракета към Луната, съобщиха световните осведомителни агенции. Целта

...
Индия изстреля ракета към Луната, съобщиха световните осведомителни агенции. Целта
Коментари Харесай

Индия изстреля ракета с роувър към Южния полюс на Луната

Индия изстреля ракета към Луната, оповестиха международните информационни организации. Целта на задачата е да изследва Южния полюс на Луната. Това би било извънредно достижение за страната и би ѝ осигурило по-добра позиция в галактическата конкуренция.

Телевизионни предавания демонстрираха изстрелването на ракетата на Индийската галактическа организация от основния космодрум в южния щат Андхра Прадеш. Мисията " Чандраян-3 " би трябвало да изпрати спускаем уред и роувър покрай Южния полюс на Луната към 23 август.



Досега единствено три галактически организации са успявали да доближат лунната повърхнина със свои галактически кораби - тези на Съединени американски щати, някогашния Съюз на съветските социалистически републики и Китай. Никой до момента не е стигал до Южния полюс.

Мисията " Чандраян-3 " (на санскрит - " луноход " ), включва спускаем уред с височина 2 м, който ще сложи роувър покрай Южния полюс. Роувърът би трябвало да действа две седмици и да извърши серия от опити.

Шестколесният спускаем уред и роувърът са оборудвани за проучване на лунната пръст и камъни, в това число химическия състав, оповестиха индийските управляващи.





Опитът на предходната лунна задача " Чандраян-2 " да разположи спускаем уред и роувър на лунната повърхнина през 2019 година завърши с разтрошаване на апаратите заради софтуерна неточност.

" Чандраян-2 " струваше 140 млн. щатски $, а задачата ѝ беше да изучи засенчените лунните кратери, за които се счита, че съдържат останки от вода. Това отсрочване на вода беше доказано от задачата " Чандраян-1 " през 2008 година

Космическата стратегия на Индия е дейна от 1960 година Като част от нея е разполагането на спътници в космоса. Един от тях беше ситуиран в орбитата на Марс през 2014 година



Снимки: Българска телеграфна агенция

До април Индия е изстреляла 424 спътника на 34 страни, измежду които Израел, ОАЕ, Казахстан, Нидерландия, Белгия, Германия. Индийската галактическа организация е спечелила съвсем 1,1 милиарда рупии (13,4 млн. щатски долара) за последните 5 години от изстрелването на задгранични спътници, сподели представител на индийското държавно управление през декември.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР