Индия и Русия обсъждат споразумение за свободна търговия, съобщиха министри

...
Индия и Русия обсъждат споразумение за свободна търговия, съобщиха министри
Коментари Харесай

Индия и Русия обсъждат споразумение за свободна търговия

Индия и Русия разискват съглашение за свободна търговия , оповестиха министри от двете страни в понеделник, ход, който в допълнение ще задълбочи двустранните търговски връзки, които процъфтяват след експлоадирането на войната в Украйна, предава Ройтерс.

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар сподели на събитие в Ню Делхи, че неговото държавно управление работи по " авансово съглашение " за търговски контракт, който съгласно министъра на търговията и индустрията на Русия Денис Мантуров ще се трансформира в гаранция за двустранни вложения.

Индия не е изразила безапелационна позиция против нашествието на Русия в Украйна и приканва за спокойно разрешаване на спора посредством разговор.

Русия, обичаен снабдител на военно съоръжение за Ню Делхи, измести Ирак предишния месец, с цел да стане най-големият снабдител на недопечен нефт за Индия . Общият индийски импорт от Русия се е нараснал съвсем четири пъти до 46,33 милиарда $ през годината до 31 март.

Москва желае да усили вноса на машини от Индия, с цел да усъвършенства комерсиалния баланс, сподели Мантуров.

" Трябва да намерим ниша в продуктите, които Индия може да размени ", сподели той пред кореспонденти в коридорите на събитието. " В гражданските планове се нуждаем от толкоз необятно съдействие, каквото беше преди глобите.
 Индия недоволна, че войната спъва Русия да извърши оръжейните си поръчки
Индия недоволна, че войната спъва Русия да извърши оръжейните си поръчки

Планирана от Москва огромна доставка за тази година няма да се реализира

Ройтерс заяви през ноември, че Русия евентуално се стреми да внесе повече от 500 продукта от Индия за основни браншове, в това число коли, самолети и влакове, защото западните наказания подкопават способността на Москва да поддържа действието на главните си промишлености.

Индия също има за цел да понижи възходящия си търговски недостиг с Русия, която е най-големият снабдител на военно съоръжение за Индия от десетилетия и е четвъртият по величина пазар за индийски фармацевтични артикули.

Джайшанкар сподели, че индийският бизнес може да се възползва от съветската технология и че Ню Делхи работи за изглаждане на проблемите с заплащанията, узаконяването и логистиката.
 Украйна праща зам.-министър в Индия да желае помощ за войната
Украйна праща зам.-министър в Индия да желае помощ за войната

Киев се надява да получи покана за присъединяване в срещите на Г-20

Като контраст на западното ембарго Индия продължава да внася съветски нефт . В същото време в индийската позиция се появяват редица нови и забавни черти, подкрепящи проектите на Ню Делхи и подчертаващи самостоятелна линия на Индия във връзка с политиката на Запада. Очевидно това се обуславя не на последно място и от засилената интернационална роля на страната, която пое ротационното председателство на Г-20 през 2023 година

Много западни и японски специалисти признават, че въпреки дипломатическата позиция на Индия да наподобява безпринципна, тя е изцяло оправдана . Делхи показва, че е срещу войната, не взема страната нито на Запада, нито на Русия. Индия е самодостатъчна и търси на практика изгоди и от двете страни.
 Русия изиска от Индия над 500 продукта за основни браншове
Русия изиска от Индия над 500 продукта за основни браншове

Западните наказания задъхват индустрията на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР