Индия даде успешно начало на втората си мисия до Луната.

...
Индия даде успешно начало на втората си мисия до Луната.
Коментари Харесай

​Индия успешно стартира мисия до Луната

Индия даде сполучливо начало на втората си задача до Луната. Към естествения сателит на Земята полетя станцията " Чандраян - 2 ".

Успешният старт на ракетата притежател " Чандраян - 2 " на борда си беше посрещнат с бурни овации.
Сиван Каиласавадивуу, ръководител на Индийската организация за галактически проучвания: Днес е исторически ден за Космоса, науката и технологиите в Индия. Изключително съм благополучен да разглася, че ракетата притежател изведе Чандраян две в избраната орбита.
Апаратът се насочи към Луната от втори опит. Първият му запуск беше плануван за 15 юли, само че 56 минути преди старта от Космодрума в Бенгалския залив, беше отсрочен по механически аргументи. Излитането на " Чандраян 2 " беше следено с голям интерес.
Шайни, фен: Чакахме доста дълго време - то беше отлагано. И за това се усещам късметлийка, че най-сетне се случи и съумях да го видя! Много съм щастлива.
Очаква се " Чандраян-2 " да доближи до Луната на 6-7 септември. Станцията се състои от орбитален модул, спускаем модул и дребен луноход. Като упоритостта е последният да кацне на Южния пояс на естествения земен сателит, който досега не е проучен. Първата задача на Индия към Луната беше през 2008 година, тогава обаче уред не кацна върху лунната повърхнина. Стойността на плана е 145 милиона $.

Ако задачата е сполучлива, Индия ще стане четвъртата страна, след Русия, Съединени американски щати и Китай, кацнала на Луната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР