Индивидуална атака точно 50 километра преди финала позволи на ирландеца

...
Индивидуална атака точно 50 километра преди финала позволи на ирландеца
Коментари Харесай

Бен Хийли триумфира в осмия етап на Джирото, Ремко Евенепул се пропука

Индивидуална офанзива тъкмо 50 километра преди финала разреши на ирландеца Бен Хийли да завоюва осмия стадий от Обиколката на Италия - 207 километра от Терни до Фосомброне.

Колоездачът на Едюкейшън ИйзиПоуст нападна на височината от четвърта категория Капучини и това свари неподготвени останалите 12 души, които бяха в откъсването. Единствено латвиецът Том Скуйнс направи опит да подгони 22-годишния Хийли, само че разликата сред двамата бързо стана над една минута.

До края ирландецът нямаше усложнения и дойде на финала във Фосомброне с време от 4 часа, 44 минути и 24 секунди. Така той записа четвърта победа в кариерата си и първа в огромна обиколка в дебюта си в триседмично съревнование.

Втори на 1:49 минути приключи канадецът Дерек Джий от отбора на Израел Премиер Тех, който изпревари с заключителен спринт италианеца Филипо Дзана и французина Уорън Баргюл.

Хълмистият темперамент на днешния стадий, който бе на гърба на извънредно тежкия седми стадий от 218 километра в петък, донесе огромния разкъсвания в главната група, а огромният губещ от тях се оказа международният първенец и любимец номер 1 за крайния триумф Ремко Евенепул (Соудал Куик-Степ). Белгиецът финишира на 4:48 минути от времето на Хийли, което бе и с 15 секунди по-слабо от резултата на другите трима огромни кандидати - словенеца Примож Роглич от Йъмбо-Висма и британците Тао Харт и Герайтн Томас от Инеос.

В генералното класиране отпред остава норвежецът Андреас Лекнесунд (ДСМ), който има осем секунди преднина пред Евенепул. Трети на 38 секунди е Роглич, следван на още две секунди от португалеца Жоао Алмейда (ОАЕ). Герайнт Томас е пети на 52 секунди от " розовата фланелка " Лекнесунд.

При спринтьорите цикламеното трико остава на гърба на италианеца Джонатан Милан, който има 113 точки. При катерачите водач със синята фланелка е Давида Баис с 86 точки.

В неделя следва деветият стадий от Обиколката на Италия. Той е с формат на екипен часовник - 35 километра от Савиняно сул Рубиконе до Чезена.

Автор: Георги Крумов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР