Индиец засажда сам гора в продължение на 44 години. Маджули,

...
Индиец засажда сам гора в продължение на 44 години. Маджули,
Коментари Харесай

Индиец засажда сам гора в продължение на 44 години

Индиец засажда самичък гора в продължение на 44 години. Маджули, най-големият речен остров в света, постоянно е бил изсъхнал, пясъчен и изолиран от гости. Това се трансформира с помощта на индиеца Джадав. Той е мощно смутен от цялостната обстановка на мястото и взема решение да работи. Посвещава живота си да съживи пясъчния, ялов остров, като засажда по едно дърво всеки ден. 

Като дете Джадав Пайенг е очевидец на тъжна картина: многочислени мъртви змии са разпръснати по краищата на остров Маджули. Наводнението е влачело съществата на острова, които са починали заради топлината и неналичието на сянка.

Онова, което стартира като заричане и сън през 1979 година, се трансформира в гора 44 години по-късно. Тя е ситуирана на 5500 кв, м, повърхност – доста по-гъста от тази в Сентръл Парк, Ню Йорк, която се разгръща на 3400 кв. м. повърхност.

Благодарение на Джадав, гората спомага за запазването на локалната екосистема и локалната дива природа. Сега е същински земен парадайс – дом на бенгалски тигри, елени, носорози, лешояди, слонове и, несъмнено, змии.

 Индиец засажда самичък гора в продължение на 40 години - изображение

“Хората са отговорни за екологичните проблеми на нашата планета. Те могат да спасят Земята, в случай че желаят да водят благополучен живот на нея ”, безапелационен е Пайенг, който живее в дребна барака със фамилията си. На острова той се устоя от продажба на мляко.

Подаръкът му към природата към момента би бил загадка, в случай че не беше индийският фотожурналист Jitu Kalita, който открива непознатата гора по време на пътешестване.

За благополучие напъните му не остават незабелязани и работата му е приета даже от някогашния президент на Индия, който го назовава: “Горският човек на Индия ”. Има и документален филм за достиженията му, който се споделя “Горски човек ”.

Феномен: Кривата гора в Полша

Индиец засажда самичък гора в продължение на 44 години

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР