Индианците са убедени, че те са откривателите на финиковата палма.

...
Индианците са убедени, че те са откривателите на финиковата палма.
Коментари Харесай

Фурмите - вкусна храна за столетници

Индианците са уверени, че те са откривателите на финиковата палма. Но учените в това време са склонни да считат Месопотамия за отечество на плода. В последна сметка произходът им не е толкоз значимо спрямо това какъв брой богати и потребни са фурмите. Ето за какво те се смятат за храна на столетниците.

Кои са естествените заместители на захарта?

Много диетолози настояват, че фурмите не би трябвало да се включват в диетата заради високото им наличие на калории - 280 килокалории на 100 грама. Хранителната стойност на продукта се дължи на богатото наличие на витамини и минерали. Освен това сушените фурми на процедура не съдържат мастни фибри, само че имат 23 аминокиселини, нужни за вярното действие на тялото. Никой различен артикул няма такова количество от посоченото вещество в състава, осведоми " Дарик ".

За какво друго са потребни фурмите?

Нормализират работата на червата

Поради високото наличие на фибри, фурмите подтикват перисталтиката и отстраняват токсините от тялото. Периодичната приложимост на фурми оказва помощ за попречване на инфектиране в стомашно-чревния тракт и потиска патогенната микрофлора. Това е добра профилактика на хемороиди и злокачествени тумори.

Укрепват костите

Микроелементите, включени във фурмите, укрепват костната тъкан, а също по този начин оказват помощ на възрастните хора да се борят с развиването на остеопороза. Плодовете също са богати на мед, селен и магнезий, които вземат участие в образуването на костите. А цинкът и флуорът, присъстващи във фурмите, ще бъдат потребни за зъбите.

Запазват младостта

Фурмите са известни и със своите антиоксидантни свойства, които могат да забавят процеса на стареене. Те съдържат много висок % витамини от група В, което оказва помощ на кожата да поддържа гладкост и разтегливост.

Предотвратяват мозъчни болести

Споменатите нагоре витамини от група В имат позитивен резултат върху активността на централната нервна система. Чрез намаление на равнищата на хомоцистеин могат да бъдат предотвратени рискови болести като заболяването на Алцхаймер. Освен това постоянният банкет на фурми усъвършенства умствените функционалности на мозъка: вниманието и паметта.

Укрепват сърдечно-съдовата система

Фурмите съдържат калий и магнезий, които спомагат за усъвършенстването на работата на сърдечния мускул и кръвоносните съдове. Ако постоянно включвате фурми в менюто, това ще помогне за стабилизиране на кръвното налягане и ще бъде отлична профилактика на инсулти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР