Ин витро процедурите да се разрешат при спазване на строги

...
Ин витро процедурите да се разрешат при спазване на строги
Коментари Харесай

ВМРО предлага ин витро процедурите да се разрешат при спазване на строги мерки

Ин витро процедурите да се разрешат при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения. Това се споделя в позиция на депутата от Вътрешна македонска революционна организация доктор Калин Поповски във връзка със заповедта на здравното министерство плановите интервенции, женските и детски съвещания и имунизациите да бъдат позволени, само че ин витро процедурите да се замразят за неопределен срок.



Ин витро процедурата е дълъг и много тежък за дамата развой , който изисква друг тип лекуване и операции, които не могат да бъдат прекъснати по средата и след месеци да се възобновят от стадия, на който са замразени, споделя още доктор Поповски, който е акушер-гинеколог с над 30 години стаж.
 
 пресцентър, Вътрешна македонска революционна организация

" В България има съществени репродуктивни проблеми, като 15% от фамилиите са без деца. Ин витро процедурите се финансират от самите фамилиите или от Фонд за асистирана репродукция ", написа в профила си във Фейсбук доктор Калин Поповски.

С грижа за пациентите с репродуктивни проблеми в актуалната епидемиологична конюнктура и при оповестеното изключително състояние Народното събрание на Република България гласоподава и одобри Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март.

Със специфична заповед на министъра на опазването на здравето се прибавя т. 7а, според която се преустановяват следните действия по асистирана репродукция: започване на нови процедури по хормонална стимулация на пациентки на възраст под 39 години; започване на нови процедури по трансфер на размразени ембриони; започване на вътрематочни инсеминации; проучване на стерилитет, обвързван с мъжки фактор; започване на нови процедури по даряване на яйцеклетки .

Същевременно според заповед на министър Ананиев от 21.04.2020 година стартира поетапно възобновяване на плановия банкет в лечебните заведения, както и женските съвещания. Също по този начин започва и работата на „ зелен кулоар “ за съвещания и ваксини на деца, които ще се правят в дните вторник и четвъртък, разяснява още доктор Поповски.

" С оглед на гореизложеното ние от Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ считаме, че е нецелесъобразно да се приключват новите действия по асистирана репродукция, защото предварителната подготовка за блокиране на овулацията преди следения цикъл стартира 2-3 месеца по-рано. Ние от ВМРО-БНД предлагаме при доста строги противоепидемични ограничения центровете по асистирана репродукция да стартират да работят, поради тежката демографска рецесия и обстоятелството, че България е с най-голям негативен натурален приръст на популацията в Европейски Съюз ", гласи още позицията на депутата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР