Имунната система на човека е създала антитела за борба с

...
Имунната система на човека е създала антитела за борба с
Коментари Харесай

Полезно: Как да окажем първа помощ

Имунната система на индивида е основала антитела за битка с непознати субстанции, с цел да защищава организма от заболявания. Понякога системата ни разпознава обещано вещество като нездравословно, макар че не е по този начин. Когато това се случи, се назовава алергична реакция.

Можете да лекувате алергичните реакции с антихистамини, деконгестанти и хидрокортизонни кремове. Алергичните реакции могат да варират от човек до човек и зависят от типа на алергията му.

Отидете в незабавното поделение, в случай че изпитвате анафилаксия (тежка алергична реакция), даже в случай че признаците се подобрят!

Веществата, които предизвикват алергия, могат да бъдат всевъзможни - храна, медикаменти или околната среда.

Когато тялото ни влиза в контакт с тези алергени, това може да аргументи леки признаци като кожно раздразнение, сълзящи очи или кихане. При някои хора алергиите могат да причинят анафилаксия. Това е животозастрашаващо положение, което ще провокира потрес, ненадейно намаление на кръвното налягане и проблеми с дишането. Може да докара до респираторна непълнота и сърдечен арест.

Важно е да знаете, че при анафилаксия би трябвало неотложно да се обадите на Бърза помощ.

Можете да познаете, че вие или някой различен изпада в тежка алерична реакция при кожни реакции като копривна тресчица, сърбеж или бледа кожа, хрипове или проблеми с дишането. Характерни са замайването и даже припадъците. Състоянието се изявява и с оток на лицето, гадене, слаб и бърз пулс.

В случай че сте с човек, изпитващ анафилаксия, би трябвало освен да се обадите на Бърза помощ, а и да видите дали той има епинефрин. Ако има, му дайте да го одобри. Опитайте се да запазите лицето умерено, накарайте го да легне по тил. Покрийте краката му с одеяло и го накарайте да ги повдигне малко. Обърнете индивида встрани, в случай че повръща или кърви. Уверете се, че дрехата му не е тясна и може да диша свободно.

Колкото по-скоро човек получи своя епинефрин, толкоз по-бързо положението му ще се усъвършенства. Избягвайте да давате перорални медикаменти, както и да карате индивида да пие или да си повдига главата.

Ако индивидът, с който сте, не диша, не кашля или не се движи, може да се наложи да извършите сърдечен масаж. Това може да се направи даже и без публично образование, макар че е желателно. Масажът включва прилепяне на гръдния панер към 100 пъти на минута, до момента в който дойде лекарският екип.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР