Императорът на Япония Акихито започна днес поредицата церемонии, свързани с

...
Императорът на Япония Акихито започна днес поредицата церемонии, свързани с
Коментари Харесай

Японският император Акихито започна церемониите, предшестващи неговата абдикация през април

Императорът на Япония Акихито стартира през днешния ден поредицата церемонии, свързани с неговата абдикация през април - първият подобен случай в страната от 200 години насам, съобщи ДПА.

Облечен в обичайно японско облекло, 85-годишният монарх взе участие през днешния ден в обред в императорския замък, с който уведоми предците си, че на 30 април ще слезе от трона. В деня на абдикацията Акихито ще повтори същия обред в двореца в Токио. На идващия ден, 1 май, неговият максимален наследник и престолонаследник, 59-годишният Нарухито, ще наследи трона.

Процедурата планува на 26 април императорът, съпроводен от императрица Мичико, да посети мавзолея на именития пръв император Джиму в западната префектура Нара, с цел да оповести идното си отдръпване. Със същата цел на 19 април Акихито ще бъде в античния шинтоистки храм " Исе Джингу " в Централна Япония, а на 23 април - в гробницата на починалия си татко Хирохито в столицата.

На 7 януари 1989 година 55-годишният Акихито става 125-ият император на Япония. Японската монархическа династия е с най-дългата в света линия на заместничество, стигаща до 2600 години обратно, съобщи ДПА.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР