Имотите, обект на многобройни публикации, са купувани и продавани на

...
Имотите, обект на многобройни публикации, са купувани и продавани на
Коментари Харесай

Даниел Лорер с първи подробен коментар за имота на Чаталджа

Имотите, обект на многочислени изявления, са купувани и продавани на пазарни цени, декларирани и всички налози се заплащат в период. Това написа депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер в своя фейсбук профил, откакто парцел на столичната ул. " Чаталджа " и няколко покупко-продажби с него родиха скандал, в който е забъркан и финансовият министър Асен Васиевл.

Ето и цялата обява на Даниел Лорер без редакторска интервенция:

1/ Фирмата CTW е закупила парцела през 2019 година на пазарни цени на стойност 950.000 евро и ми е продала част от него на пазарни цени, съответстващи на каузи ми в къщата, поетите опасности за положението на съответния парцел и на имотния пазар през 2020. Няма по какъв начин цените да не са пазарни поради обстоятелството, че договорката за къщата е финансирана с банков заем, и къщата е поръчителство по него.

 

2/ По предварителна спогодба влизам с финансово присъединяване още по време на ремонта през 2020, маркирано в декларацията ми пред КПКОНПИ от 2021г. През 2020, когато влизам в този парцел, положението му е съвсем единствено на недодялан градеж, останали са единствено носещите структури. Годината е първата Ковид година. Влизам в съсобственост в съществено незавършен парцел. Това постоянно се отразява на цената на свободния пазар.

3/ Фактическата продажба на парцела се прави съвсем 2 години по-късно, когато приключват комплицираните процедури по урегулиране на обособените елементи с обособени нотариални актове. Това закъснение се дължи на моето гледище да не получавам идеални елементи.

След преструктуриране на къщата и разделяне на два парцела, през 2022, подписвам нотариална договорка и получавам парцела нотариално.

4/ През 2023 го продавам на пазарни цени за съвършен център на София и за изцяло приключен и мебелиран тип. Защо дружно с компанията? Защото купувачът искаше да закупи единствено целия парцел. Защо моята цена е по-висока? Защото не държах да продам преди малко издигнатия си дом, в случай че не си заслужава в действителност.

5/ Всичко е заявено и надлежно всички дължими налози се заплащат в период. Заради късият период на владеене, тази година следва да платя цялостен налог облага.

6/ Не съм отдавал чартърен, нито съм получавал наем за жилището от който и да било.

Всичко това можеше да стане притежание на заинтригуваната общност, в случай че създателят на първата обява беше запитал авансово, какъвто опит изобщо не е юридически.

Осъзнавам, че нежеланието ми да описвам сходни елементи пред медиите докара до повишаване на лавината против нас.

Убеден съм, че инспекциите на институциите ще покажат, че става дума за несправедлива офанзива. Ще им спомагам напълно, след което аз ще подхваща съответните дейности против засегналите името ми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР