Имоти за над 1 млн. лева отне Комисията за противодействие

...
Имоти за над 1 млн. лева отне Комисията за противодействие
Коментари Харесай

Антикорупцията отне имоти за над 1 млн. лева от наркобарон, осъден в чужбина

Имоти за над 1 млн. лв. лиши Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) от наказания в чужбина Александър Александров.

Това стана с влезнало в действие решение на Върховния касационен съд, което не позволява касационно обжалване на решенията на Софийския градски съд и Софийския апелативен съд по искове на Комисията.

От Александров, някогашната му брачна половинка и сина му се лишават триетажна вила с двор в покрайнините на София, два незастроени парцела на територията на столицата и два на територията на Пернишка област, лек автомобил, товарен автомобил, два влекача и четири полуремаркета, налични суми по банкови сметки и от продажба на благосъстоятелност. Общата стойност на конфискуваното имущество е 1 118 295 лв..

Припомняме, процедурата против Александров стартира още през 2006 година, откакто той беше наказан от Мюнхенския областен съд за присъединяване му в проведена незаконна група за импорт и търговия с опиати в огромни размери. Тогава така наречен Комисия " Кушлев " внесе искане за лишаване в интерес на страната на имущество на стойност 2 147 546.51 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР