Имотът, в който се намираше бившия свинарник на пловдивския затвор

...
Имотът, в който се намираше бившия свинарник на пловдивския затвор
Коментари Харесай

Бившият свинарник на затвора в Пловдив става модерно затворническо общежитие

Имотът, в който се намираше някогашния свинарник на пловдивския затвор с решение на държавното управление през днешния ден бе лишен от Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ и възложен за ръководство на Министерството на правораздаването за потребностите на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ – Затвора Пловдив. Въпросният терен е с повърхност 32 400 кв. м, като в него има остатъци от четири здания. На същия терен през февруари стартира построяването на ново двуетажно общежитие от отворен вид, където лишените от независимост изтърпяват по-леки санкции.
Новият корпус се построява с финансиране по норвежка стратегия и ще бъде най- модерното в страна, като ще отговоря на всички условия за условия на живот на пандизчиите. Те ще живеят по двама в стая, всяка стая ще разполага със хигиеничен възел, общежитието ще има перални пространства и други Изгражда се и специфична къща за интеграция, в която пандизчиите ще живеят, месец преди присъдите им да изтекат.
В новия корпус ще бъдат преместени лишените от независимост, които сега населяват постройките в ТПО „ Хеброс “. От години те живеят в извънредно мизерни условия и редовно водят каузи против страната за нарушени права, които в огромна част от случаите печелят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР