Имот в центъра на Стария град се превърна в свърталище

...
Имот в центъра на Стария град се превърна в свърталище
Коментари Харесай

Сметище посреща туристи до Кръглата кула СНИМКИ

Имот в центъра на Стария град се трансформира в котило на пияници, наркомани и бездомници. В началото на ул. „ Арх. Христо Пеев”, тъкмо до бирария „ Конюшните на царя”, има празен с години двор.

В него по кадастър се намира едноетажна къща със застроена повърхност от 41 квадратни метра. Тя не е монумент на културата и е оставена от години да се разрушава.

Дворът пред нея е трансфорат в бунище. В него са насъбрани тонове отпадъци, а в единия му край е завършено нещо като ъгъл за веселби и вечеринки с маса и остарели виенски столове. Тя е отрупана с останки от пиянство и туршии.

Преди две години ситуацията с терена бе съвсем същото. Поради огромния брой туристи, които идват тъкмо тук с цел да видят останките от Кръглата кула, сметището бе опасано от декоративно мрежесто пано. Сега то виси прокъсано и мръсно.



„ Вече писахме писма, с които желаеме обезопасяването на парцела. Нямаме никакво разбиране какви са желанията на притежателите там – какво считат да вършат, какво ще строят. Всеки месец пишем най-малко по 10 писма за такива рискови имоти”, изясни основният проектант на регион „ Централен” Петър Петров.



Той счита настоящето законово състояние за абсурд – общината може единствено да написа писма с наставление за обезопасяване, само че не и да накара стопаните да пристъпят към съответно капиталово желание.



Според кадастъра теренът е с повърхност 262 квадратни метра. Той е частен и в него е позволено строителство до 10 метра.

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР