Как да се справите с „цифровия дълг“: Ето четири промени, които ще улеснят работния ви живот

...
Цифровият дълг е често срещан проблем за съвременните работници, които
Коментари Харесай

Дигиталния дълг е често срещан проблем за съвременните работници, които имат повече данни за обработка, отколкото е възможно, без да прекъсват техния работен процес. Цифровият дълг е често срещан проблем за съвременните работници, които имат повече данни за обработка, отколкото е възможно, без да прекъсват работния си процес. - Авторско право Canva •  Актуализирано: 24/08/2023 - 10:35 ч

От Илейн Бърк

Входящата ви поща е пълна с непрочетени имейли? Разговаряте ли в Teams повече, отколкото работите в други приложения?

Толкова ли сте планирали срещи в Zoom днес, че нямате време да мислите? Ако е така, може да страдате от „дигитален дълг“.

Дигиталния дълг е често срещан проблем за съвременните работници, които имат повече данни за обработка, отколкото е възможно, без да нарушат работния си процес.

Прегарянето на хилядолетието е много истински. Ето защо някои хора смятат, че е фалшив ǀ Преглед

Многобройни проучвания и доклади на работното място са идентифицирали проблема. В Asana's, доставчикът на софтуер за управление на проекти установи, че работниците използват средно 8,8 приложения за работата си.

Активността в тези приложения показва как балансът на работното натоварване се накланя повече към комуникация и координация, отколкото към творчество и иновации.

Microsoft's 2023 показва, че в неговия пакет 365 средният потребител прекарва повече от половината от времето си в общуване с помощта на цифрови инструменти, оставяйки 43 процента за творческа работа.

Борбата за намиране на време

Въпросът, който бизнесът трябва да си зададе относно тази тенденция, е: Това ли е най-доброто използване на времето на служителите им?

Служителите със сигурност не мислят така, с 68 процента от Microsoft проучване казва, че нямат достатъчно време за непрекъснато съсредоточаване през работния ден и цели 64 процента казват, че се борят да намерят време и енергия, за да вършат работата си.

Междувременно 60 процента от анкетираните лидери казаха, че липсата на иновации или пробивни идеи в техните екипи е нарастваща загриженост.

Въпреки че Microsoft използва своите резултати, за да популяризира новите си помощни инструменти за изкуствен интелект (AI) в подкрепа на работниците, добавяйки още инструменти към комбинацията не достига до корена на проблема с цифровия дълг.

Това е културен проблем и справянето му изисква преосмисляне на начина, по който работите, и съгласувани усилия за съобщаване на нови политики във вашата организация.< /p>

Провеждайте по-малко, по-ефективни срещи

Въпреки че инструментите за отдалечени конференции направиха по-лесно от всякога свързването с колеги, когато и където и да е, обратната страна е, че повече служители се призовават за повече срещи .

Microsoft съобщава, че седмичните срещи и обаждания на Teams са се увеличили три пъти от февруари 2020 г., но повече от една трета от анкетираните смятат, че няма да бъдат пропуснати в по-голямата част от срещите, които посещават.< /p>

Провеждането на твърде много неефективни срещи е често съобщаван проблем на служителите и компаниите започват да реагират.

Shopify например забеляза времето, прекарано в срещи, когато нареди на служителите да изтрият своите календари и въвеждайте отново само най-важните срещи.

Виновни ли сте за „отлагане на работа“? Ето как това може да опъне кариерата ви

Други компании последваха примера със строги правила за това какво налага срещата и изисквания за това как се провеждат, за да се гарантира, че са фокусирани и продуктивни.

Изпращайте по-малко имейли

Разрешаването на дигитален дълг изисква широка промяна в културата на работното място, в противен случай времето, спестено от едно действие – като съкращаване на срещи – само ще добави към други натоварвания, като например управление на имейли.

Ако часовете, които сте спечелили от анулиране на ненужни срещи, са прекарани само в пресяване на преобладаващата част от актуализации по имейл, тогава не сте изчистили своя цифров дълг, а сте го прехвърлили.

Това, от което се нуждаят работните места, е обмислена политика за имейли, изискване служителите да мислят, преди да изпратят.

Някои компании са въвели политика, че имейлите не трябва да се изпращат на служители в една и съща сграда, насърчавайки комуникацията лице в лице.

CC веригата също трябва да бъде преосмислена - ако изпращате съобщение до човека, който се нуждае от него, наистина ли трябва да копирате всички останали?

Включете вашите асинхронни инструменти да работят

Ако вашите екипи не се срещат или не изпращат имейли, как са в крак с актуализациите? Това е мястото, където екипите могат да използват по най-добрия начин инструментите, с които вече разполагат.

Срещите не е необходимо да се провеждат само за да получат поредица от актуализации, когато те могат да бъдат комуникирани и споделени чрез произволен брой инструменти за производителност.

Това също така означава, че актуализациите се записват съгласувано, за да може всеки да ги прегледа, което спомага за прозрачността и намалява риска от погрешна комуникация.

Компании, които искат да увеличат максимално творческото време трябва също така да предостави информация на служителите при поискване, така че те да могат да отговарят на собствените си запитвания в движение, без да се налага да чакат среща, за да разрешат проблем и да продължат напред (тъй като много от 62 процента от анкетираните от Microsoft работници казват, че се борят с твърде много време, прекарано в търсене на информация).

Ефективното използване на инструментите за производителност позволява на екипите да работят асинхронно и да поддържат работния процес в движение.

Работете върху комуникационните си умения

< p>Висококачествената комуникация отгоре надолу е единственият начин да се гарантира, че тези политики за намаляване на цифровия дълг ще бъдат ефективни.

Компаниите, които са възприели този подход, трябва да гарантират, че процесът им на набиране на персонал тества комуникационните умения на кандидатите за гарантират, че ще се впишат в тази нова работна култура.

И лидерите, както винаги, трябва да определят стандарта. Отворената, преднамерена комуникация е ключова и мениджърите трябва да предадат на своите екипи, че този стремеж към ефективност не трябва да им пречи да повдигат уместни въпроси или да свикват необходима среща, ако е необходимо.

Ако сте запалени по клиринга дигитален дълг на работните места, вижте някои от тези роли, където бихте могли да направите разликата в глобалната си централа в Берлин. Като цяло се търсят хора, които могат да направят компанията по-добра и общата цел на тази роля е да помогне за рационализиране на процесите, подобряване на точността на данните и подобряване на цялостното изживяване на служителите в HelloFresh.

Ръководител на екипа – Live Core Tech , Ledger

Френският стартиращ крипто еднорог Ledger наема в централата си в Париж, който се отчита директно на инженерния мениджър за опит в портфейла. Тази роля ще накара успешния кандидат да поеме кормилото на екипа на Live Core, като създава редовни контактни точки с директни доклади, предоставя им честа обратна връзка и ги насочва към поставянето на цели и кариерното развитие. Това е вид въздействаща лидерска роля, в която кандидат с познания за най-новите тенденции на работното място ще блесне.

Глобален ръководител на отдел „Привличане на таланти“, SumUp

Тази роля в SumUp ще докладва директно на главен директор по хората на разплащателната компания и ръководи екип за набиране на таланти по целия свят. Като ще имате възможност да подсилите процеса на наемане и да разработите съвместно обучение за специалисти по подбор на персонал. Това е страхотна възможност да насочите мащабиращ се бизнес към осигуряване на правилните умения за бъдещата работа.

Партньорско съдържание „Партньорско съдържание“ се използва за описание на съдържание, което съдържа партньорски връзки. Euronews получава компенсация за продуктите и услугите, свързани с тази статия. Това съдържание е създадено от филиали на Euronews и не включва редакционния персонал на Euronews или новинарски журналисти. ИЗГОРЯ РАБОТА УСЛОВИЯ НА ТРУД
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР