Маса за един? Ресторантите в Барселона отказват соло вечерящите в полза на туристически групи

...
Туристите се хранят на една от популярните открити тераси в
Коментари Харесай

Туристите се хранят на една от популярните открити тераси в Барселона. Туристите се хранят на една от популярните открити тераси в Барселона. - Авторски права Снимка от Davide Bonaldo/Sipa USA От Euronews Travel Публикувано на 08/08/2023 - 17:25

Местните хора стават все по-разочаровани от ресторантите, които искат да увеличат печалбите си от туристите през натоварения летен сезон.

Самостоятелните пътници, посещаващи Барселона, може скоро да огладнеят, тъй като някои ресторанти забраниха да се хранят сами.

РЕКЛАМА

Външните тераси са невероятно популярни през пролетта и лятото, когато . Но това е лоша новина за соло вечерящите, тъй като ресторантьорите започнаха да ги отказват в полза на групи, които носят повече пари.

В центъра, някои ресторанти - главно на Carrer de Blai, който е известен със своите тапас барове и в квартал Eixample - започнаха да отказват единични гости.

Испанският всекидневник El Pais съобщи, че сервитьорите се оправдават като това, че са заети напълно или отказват места на терасите на ресторантите.

Барселона, Майорка, Ибиса : Всички плажове в Испания, където пушенето е забранено Замърсяване на въздуха: От Барселона до Саутхемптън, това са най-лошите круизни пристанища в Европа

Соло вечерящите получават ужасни маси и извинения

Защото хладният прием не е всичко това необичайно. Твърде обичайно е да бъдете седнали до тоалетната, кухнята или дори да бъдете отместени в скрит ъгъл.

Но местните хора в Барселона сега също усещат въздействието на туризма върху ресторантите в Барселона.

Един местен каза пред вестника, че е опитал няколко заведения в една и съща вечер, само за да бъде отхвърлен от всички - въпреки че имаше празни маси.

„На първата тераса получих маса, бързо пристигна и ми каза, че е запазено. Не беше. Веднага щом станах, група гуири (чужденци), които бяха зад мен, седнаха“, каза той.

Друг му каза, че ще има само 20 минути, за да изяде храната си и последния ресторант, в който се опита директно да му каже, че терасата е само за групи.

Как самостоятелното пътуване може да ви помогне да намерите (платоническата) любов този Свети Валентин „Родос се завръща!“: Гръцкият премиер предлага безплатен престой през 2024 г. на евакуираните туристи

Защо ресторантите отказват самостоятелни гости?

Причината зад забраната е финансова. Масите с групи вероятно ще похарчат повече, отколкото някой, който яде сам. И групи от туристи също пръскат повече пари от местните жители.

Местните хора стават все по-разочаровани, тъй като се стремят да увеличат печалбата си от туристите.

Къде в миналото можеха да седят навън и да имат пият вечерта или кафе следобед, сега им се казва не.

РЕКЛАМА

Тъй като температурите започват да се покачват през пролетта, жителите са принудени да се адаптират към графиците за хранене на туристите, като много заведения отказват да настанят тези, които търсят бързо питие след 12:00 часа.< /p>

„4 следобед. Преди да влезем в MACBA (Музей за съвременно изкуство в Барселона), искаме да изпием едно кафе,” каза журналистът Ноеми Виласека в публикация в социалните медии през юли.

„Не ни го сервират на тераса, защото „време е за аперитив [преди вечеря, разбира се].“

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР