Името на инспектор от Регионално управление на образованието бе замесено

...
Името на инспектор от Регионално управление на образованието бе замесено
Коментари Харесай

Експерт от РУО-Пловдив обвинен в “партньорство“ с разследвания за тормоз директор на ОУ „Димитър Матевски“

Името на контрольор от Регионално ръководство на образованието бе забъркано в поредна порция обвинявания против управническата фигура на ОУ „ Димитър Матевски “ в Пловдив. В сигнал, изпратен до TrafficNews , се твърди, че шефът на учебното заведение Мариана Златанска и Рангел Райчев, чиновник на РУО, са си „ партнирали “ при провеждането на анкета, целяща изследване на психоклимата в учебното заведение.
Прочетете още
Анкетата е проверявала мнението на 89 души от учителския колектив и чиновници на администрацията във връзка ръководството на Златанска. Подобни изследвания се организират при цялостна конфиденциалност на отговорите. В имайла, изпратен до медията ни, обаче се твърди, че инспекторът употребявал „ безусловно погрешен и неверен метод “.

„ Жалбите против директорката са от 2019 година и постоянно по един и същи погрешен метод се организира „ анонимната “ анкета от господин Райчев, след което директорката вижда плика с анкетите и разчита почерците ни “, се показва в сигнала.

Лицето, изпратило имейла, е подписано като Свилен Свиленов. Проверка демонстрира, че учител или административен чиновник с такова име не попада в уеб страницата на учебното заведение. В сигнала се показва, че учителите са били събрани дружно в учителската стая, „ наблъскани един до различен “, като това сложило под въпрос конфиденциалността на отговорите им. По негови изказвания един от зам.-директорите участвал по време на инспекцията и следял кой какво попълня: 

„ Така господин Райчев организира „ анонимните “ анкети и след това дълго си приказват с директорката, само че с отпечатания плик с анкетите, където познайте какво става – преглеждат се анкетите, директорката вижда почерците и си прави заключения. Неудобните анкети се подменят с „ вярно “ попълнени, преди да бъдат отнесени в РУО!  След подадените сигнали и тъжби тормозът се нажежава двойно “.

Какво споделят от Регионално ръководство на образованието по мотива?

Медията ни се обърна към РУО-Пловдив, откъдето прецизираха, че анкетата, осъществена на 5 май, е била поискана от МОН след постъпил сигнал на някогашен преподавател, представящ се като Иван Петров. Въпросният показал, че поради непрекъснат душевен тормоз от страна на Златанска, учителите готвят ефикасни протестни дейности.

В случаите има подозрително подобие: „ В хода на инспекцията е открито, че подателят на сигнала се показва с неистинско име, защото чиновник с име Иван Петров не е работил в учебното заведение “, показват от РУО.

От институцията застанаха зад дейностите на служителя Рангел Райчев. След диалог с него било конкретизирано, чче анкетирането било извършено в учителската стая под „ деликатното наличие “ на Райчев, който не разрешил изнасяне на анкети отвън помещението за отбягване на корист.

 „ Експертът от РУО — Пловдив е решил да реализира анкетирането на служащите и чиновниците в З стадия според от уговорките им в деня на инспекцията, като се е съобразил да не бъдат нарушени просветителният развой и осъществяването на служебните отговорности “, декларират от институцията.

Това е четвъртото осъществено проучване за определяне на психоклимата измежду служащите и чиновниците от РУО - Пловдив за интервала от назначението на госпожа Златанска за шеф на учебното заведение.

„ Анкетното изследване демонстрира сходни резултати с извършените З предишни анкети. В хода на инспекцията не са открити индикации за идни протестни дейности от страна на чиновници. Предвид резултатите от анкетата, на шефа са дадени инструкции да провежда мероприятия, ориентирани към понижаване на напрежението и напрежението и за сближение на колектива “, добавя от РУО.

По техни изказвания Мариана Златанска не е имала достъп до отговорите на чиновниците си, а разполага само с систематизираните данни и разбор на анкетното изследване, включени в констативния протокол от инспекцията.

Припомняме, че името на директорката бе забъркано в редица кавги. Медията ни се срещна с няколко от някогашните чиновници, които упрекнаха Златанска в порочни управнически практики. Представихме и нейната гледна точна, която радикално се разграничава. Повече за тематиката в развиване може да откриете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР