Името на Асен Василев беше замесено в спор в парламента

...
Името на Асен Василев беше замесено в спор в парламента
Коментари Харесай

"Асен Василев прибра парите": Спор в парламента заради дефицит от 1 млрд. лева

Името на Асен Василев беше забъркано в спор в Народното събрание поради недостиг от 1 милиард лв. във фонд " Сигурност за енергийната система ".

Безпокойство за сметките на ток изостри тона в Комисията по енергетика. Поводът за това е насъбрания недостиг във фонда, който би трябвало да компенсира сдруженията, снабдяващи битовите консуматори при частичната либерализация на пазара това лято. През миналия месец фондът е изплатил едвам 75% от нужните обезщетения към производителите.

Към момента няма решение по какъв начин ще бъде напълнен

“В края на предходната година бяха източени 847 милиона лв. от фонда непозволено, т.е. Асен Василев прибра парите ”, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, ръководител на комисията по енергетика.

„ Ще ви подложа на гласоподаване отстраняването, в случай че си взимате думата ей по този начин. Та да се доизкажа - Асен Василев прибра и изхарчи парите и ние ще би трябвало да ги върнем. Та по тези аргументи във фонда ще ма дупка от 1 милиарда лв.. Това би довело до 20% нарастване на цената на тока  Нашето предложение е от тези 4 милиарда лв., които сме прибрали от енергетика, да си върнем 1, с цел да не стига до нарастване. Иначе ще забележим и еврозоната през крив макарон “, разяснява още той.

„ В Министерския съвет сме задвижили процедура за внасяне на 450 милиона лв. от държавния бюджет “, уточни министърът на енергетиката Румен Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР