Името му е принц Ханс-Адам Втори от Лихтенщайн. Живее в

...
Името му е принц Ханс-Адам Втори от Лихтенщайн. Живее в
Коментари Харесай

Най-богатият владетел в Европа, чието състояние не спира да расте

Името му е принц Ханс-Адам Втори от Лихтенщайн. Живее в палат, ситуиран на висока канара в алпийското княжество, което носи името му. 38-те хиляди поданици на страната му се обръщат към него с " Ваше Високоблагородие ".

Притежава сбирка от ренесансови шедьоври, както и два двореца във Виена. Освен това е един от 500-те най-богати хора в света, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

 Снимка 320135
Източник:

Принцът управлява благосъстоянието на династията си, произхождащо от кръстоносните походи и вложено в LGT Group - частна банка, която обслужва ултра богатите в целия свят.

Стойността на LGT се увеличи с 64% през тази година, повече от 4 пъти над облагата на показателя Euro Stoxx Banks, с помощта на 10% нарастване на чистите активи. Повишението добави 1.7 милиарда $ към чистото положение на Ханс-Адам II, изкачвайки го до 444-о място в милиардерския показател на Bloomberg с благосъстояние от 4.4 милиарда $.

Благородническа династия

 Снимка 320138
Източник:

Богатството му е най-старото в показателя и произлиза от поземлени парцели, добити през 12-и век, които в един миг се разпрострират в Германия, Австрия, Унгария и Чехия. Впоследствие понижават главно до гори и обработваема земя в Австрия и са оценени от Bloomberg на по-малко от 100 млн. $.

Принцът поема трона след гибелта на татко си през 1989 година, ставайки водач на една от най-старите благороднически семейства в света. След като приключва университета в Санкт Гален в Швейцария, той е претрупан от татко си със задачата да реорганизира фамилната империя, която е в цялостна неразбория поради неприятното ръководство и отчуждаванията по време на Втората международна война.

 Снимка 320139
Източник:

Младият монарх закрива нерентабилните подразделения и лимитира своя потребителски фокус единствено върху институциите, както и върху мултимилионери и милиардери.

Той също по този начин резервира политическо въздействие, на което прилежащите държавни водачи могат единствено да завиждат. Референдумът за ограничение на властта на владетеля през 2012 година, който включва опцията да постанова несъгласие върху гласовете на народа и законодателството и да разпуска Народното събрание, беше изрично отритнат.

Благородни рентиери

 Снимка 320136
Източник:

Поземлената благосъстоятелност е значима част от благосъстоянието на други благородни фамилии, които, въпреки и не кралски, имат скъпи парцели от епохи.

Хю Гросвенър, седмият херцог на Уестминстър, управлява положение от 12.9 милиарда $, произлизащо от стотици акра земя в Лондон и парцели из цяла Англия, които фамилията му има от 1677 година Ърл Кадоган, чието благосъстояние е 7.5 милиарда $, ръководи голям имот в централната част на Лондон, който е фамилна благосъстоятелност от 1753 година

Единствената друга кралска персона, оценена от показателя на Bloomberg, кралица Елизабет Втора, има персонално положение от към 380 млн. $, по-малко от 1/10 от това на Ханс-Адам Втори, защото ​​тъй като множеството от активите на монархията се държат в попечителски фонд, благосъстоятелност на английския народ.

Домът на сполучливите частни банки

 Снимка 320137
Източник:

LGT твърди, че е най-голямата банка, благосъстоятелност на " предприемаческо семейство ". Тя завършва 2016 година, управлявайки 152.1 милиарда швейцарски франка (153.8 милиарда долара), в съпоставяне със 129.3 милиарда швейцарски франка (130 милиарда долара) година по-рано.

Частните банки, които нормално са по-пъргави от сестрите си в капиталовото банкиране, са желани от вложители, които ги считат за по-малко податливи на правните и регулаторни ограничавания.

 Снимка 320140
Източник:

Успехът на банката също отразява връщането към триумфите на планинската нация, ситуирана сред Австрия и Швейцария, в миналото известна като данъчно леговище. Лихтенщайн отстрани законите за банковата загадка през 2009 година и от този момент се стреми да се трансформира в профилиран център за частно банкиране.

Банките в страната привлякоха рекордните 20.3 милиарда швейцарски франка (20.34 милиарда долара) чисти потоци през предходната година, което е съвсем 3 пъти повече от средствата събрани преди 5 години, показва Саймън Трибелхорн, шеф на Асоциацията на банкерите в Лихтенщайн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР