Името Арчи се очаква да стане най-популярното за момче във

...
Името Арчи се очаква да стане най-популярното за момче във
Коментари Харесай

Името Арчи се очаква да стане най-популярното за момче във Великобритания до 2025 г.

Името Арчи се чака да стане най-популярното за момче във Англия до 2025 година след раждането на първородния наследник на принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на генеалогичния уебсайт Ancestry.co.uk.

Щастливите родители оповестиха, че са избрали името Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор за първото си отроче.

Анализирайки исторически и модерни данни, специалистите по генеалогия предвиждат, че в идните години известността на името ще нарасне.

Понастоящем Арчи е на 18-о място измежду най-разпространените бебешки имена във Англия. Анализаторите чакат до 2022 година, когато синът на Хари и Меган навърши предучилищна възраст, името му към този момент да е в Топ 10, а до 2025 година да стане най-популярното за момче във Англия.

Експертите припомнят, че след раждането на принц Уилям известността на името му "скача " с 88 %, а на принц Хари - с внушителните 592 %.

След като на бял свят през 2013 година се появи принц Джордж - първородният наследник на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, името му се изкачи със седем места в листата с най-популярните имена. През двете години, последвали раждането през 2015 година на сестра му, принцеса Шарлот, името й означи "скок " с 13 позиции.

Увеличаването на известността на обещано име под въздействие на кралското семейство не е нова наклонност. Историците означават, че след раждането на всяко от децата на кралица Виктория (1837-1901) известността на името му е "скачала " приблизително със 100 %.

Арчи може да е съкратена форма от Арчибалд, само че се употребява и като независимо име от 19-и век. Смята се, че то значи "настина смел ". Колкото до името Харисън, наблюдаващите виждат в него смисъла "син на Хари ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР