Именитият бивш национал на Бразилия Зико уточни, че голът на

...
Именитият бивш национал на Бразилия Зико уточни, че голът на
Коментари Харесай

Божията ръка на Марадона - ето кога е започнало всичко!

Именитият някогашен национал на Бразилия Зико посочи, че голът на Диего Марадона с ръка против Англия на Световното състезание през 1986 година не е бил първият случай, в който той бележи по този забранен метод. Аржентинецът притегля вниманието с сходно нещо година по-рано - през май 1985 година в дуела на Наполи с Удинезе на Зико от италианското състезание. В среща от 29-ия кръг, играла се на 12 май в Удине, Марадона изравнява за крайното 2:2 в 88-ата минута. Според Зико тогава той отново е употребявал ръката си.

“Водехме с 2:1, а мачът съвсем беше приключил. Тогава обаче те удариха греда, а по-късно Диего изпревари нашия вратар, вкрвайки с ръка”, описа Зико пред Gazzetta dello Sport.



“Главният арбитър и неговите помощници обаче не видяха това - продължи бразилецът. - Бях гневен, изтичах до рефера и му споделих: “Поздравления, продължавай по този метод, справяш се ужасно.” Получих червен картон и бях осъден за 4 мача. След това постоянно се майтапих с Диего: “Ти тренира за “Божията ръка” против нас”. А той ми сподели следното: “Ти си положителната страна на футбола, а аз съм лошата”. Марадона е измежду петимата най-хубави футболисти, които съм виждал. Останалите четирима са Гаринча, Пеле, Йохан Кройф и Франц Бекенбауер”.

Иначе Дон Диего употребява ръката си и на Мондиал 1990, когато в мача против Съюз на съветските социалистически републики спря влизащата в мрежата топка и съдиите отново не видяха.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР