Именити плевенски музиканти, всеки от тях със сериозна изява пред

...
Именити плевенски музиканти, всеки от тях със сериозна изява пред
Коментари Харесай

С четири номинации Плевен е акцент в елитна класация в сферата на музикалното изкуство

Именити плевенски музиканти, всеки от тях със сериозна изява пред публиката у нас и в чужбина, както и в най-висшите среди на музикалното обучение, и Плевенска филхармония с плана „ В света на музиката “ с присъединяване на Веско Ешкенази и Вероника Тодорова, са измежду номинираните в националната анкета " Музикант на годината 2023 " на БНР.

Плевенска филхармония е номинирана в категория „ Музикален план на годината с " В света на музиката ": концерт и национално турне със солисти Веско Ешкенази (цигулка) и Вероника Тодорова (акордеон), диригент - Георги Милтиядов.

В категория „ Музикант на годината “ е номинирана пианистката Пламена Мангова, която е българска класическа пианистка, родена през 1980 година в Плевен.

В категория „ Педагог на годината “ е номинирана Благородна Танева – учител по цигулка в Национална музикална академия „ Любомир Пипков “ – София.

В категория „ Млад музикант на годината “ е номиниран Георги Милтиядов, който е роден в Бургас, само че от години развива извънредно дейна работа като пианист, аранжор и диригент, дружно с Плевенска филхармония.

Той е създател на аранжиментите за редица планове, които плевенският симфоничен оркестър показва целогодишно в цялата страна.

За Дарик радио Веско Ешкенази, който към този момент е притежател на " наградата " Музикант на годината " и акордеонистката Вероника Тодорова, които са солисти в плана на Плевенска филхармония " В света на музиката ", разясниха номинациите.

„ Проектът „ В света на музиката “ към този момент е добре прочут на българската аудитория и от реакциите, които срещаме в концертните зали мисля, че е доста покрай сърцата на хората и успяхме да спечелим една огромна част от публиката.

Това е необятно обхватен план, който няма еквивалент на българската сцена и както към този момент знае нашата аудитория, става дума за произведения от Бах и Вивалди до Фреди Меркюри и Майкъл Джексън.

За нас с Веско Ешкенази това е един доста персонален план, в който ние сме вложили душите си, и в който публиката може да открие нашата същинска музикална искра “, сподели Вероника.

Световно известният цигулар Веско Ешкенази показа един образец: „ Винаги, когато свирим за следващ път в съответен град, както ще бъде в София на 18-ти март – за трети път, постоянно хората ни питат дали още веднъж ще идваме в техния град, тъй като желаят отново и отново да ни чуят.

Т. е. този план „ В света на музиката “ е подобен, че хората, които са го слушали желаят още веднъж и още веднъж да му се насладят, което за нас е доста скъпо. Благодарим им за това, че ни поддържат и особено желая персонално да благодаря на българската си аудитория, тъй като за мен още от дете, и до ден сегашен това е моята обичана аудитория “.

Относно номинацията на Георги Милтиядов в категорията „ Млад музикант на годината “, Вероника Тодорова сподели:

„ Разбита се, както за Плевенска филхармония, по този начин и за нас е горделивост, че нашият добър другар и индивидът, който с толкоз обич аранжира цялата тази стратегия – млад и надарен български музикант и диригент Георги Милтиядов е номиниран също за „ Млад музикант на годината “. Това мисля, че в действителност е мотив за горделивост за всички ни “.

Веско Ешкенази се обърна към цялата аудитория в страната: „ В този миг, където и да сте, каквото и да вършиме. Всичко оставете и гласувайте за „ Музикален план на годината “, и за Гого Милтиядов за „ Млад музикант на годината “! “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР