Имението Царска Бистрица е собственост на бившия премиер и наследник

...
Имението Царска Бистрица е собственост на бившия премиер и наследник
Коментари Харесай

Окончателно: Царска Бистрица е на Сакскобургготски

Имението " Царска Бистрица " е благосъстоятелност на някогашния министър председател и правоприемник на българските царе Симеон Сакскобургготски. Това следва от окончателното на Върховния касационен съд по делото за собствеността на парцела, с което се отхвърля като безпочвен желае на страната против Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок да бъде прието, че България е притежател по силата на Закона за горите от 1897 година на имението.

Отхвърля се и искът за признание за открито, че България е притежател въз основа на изтекла в интерес на Интендантството на цивилната листа като държавна институция придобивна отминалост в интервала 1900-1930 година на парцела. Както и за това, че страната е собственик по силата на Закона за оповестяване на държавна благосъстоятелност върху парцелите на фамилиите на някогашните царе Фердинанд и Борис и техните наследници.

Държавата, представлявана от министъра на районното развиване и благоустройството, би трябвало да заплати на Сакскобургготски 18 897 лева за разходи по делото, а на сестра му - 62 354.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР