Имате пълната ни подкрепа за Шенген. Всички условия за приемането

...
Имате пълната ни подкрепа за Шенген. Всички условия за приемането
Коментари Харесай

Еврокомисията препотвърди покрепата си за България в Шенген

Имате цялостната ни поддръжка за Шенген. Всички условия за приемането в шенгенското пространство са изпълнени. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Вера Йоурова на министър-председателя акад. Николай Денков в Брюксел. Тя напомни, че същата позиция застъпва и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестяват от пресцентъра на Министерския съвет.

Вера Йоурова оцени високо напъните на България за опазването на външната граница на Европейския съюз. Според нея това би трябвало да се регистрира и от останалите страни членки. Европейска комисия чака нидерландски специалисти да посетят региона на границата ни в идната задача през ноември.

Вера Йоурова означи като огромен позитив прекратяването на действието на Механизма за съдействие и оценка за България. Оттук нататък нашата страна и Румъния ще бъдат оценени наред с всички останали страни членки въз основата на справедливи критерии по Годишния механизъм на Европейски Съюз за върховенството на правото.

Премиерът срещна заместник-председателя на Европейска комисия с целите на държавното управление, по които кабинетът работи интензивно. Йоурова поздрави акад. Денков за политическата воля за приемането на антикорупционното законодателство и идните промени в Конституцията.

Министър-председателят ще изложи доводите на България за присъединението ни към Шенгенското пространство на съвещанието на Европейския съвет (ЕС), което се организира в белгийската столица през днешния ден и на следващия ден. " Всички виждат и отвред чуваме мнения, че измененията в законите вървят с движение, което подхожда на най-оптимистичните упования, и с качество, което е задоволително положително и съответстващо на упованията и условията на Европейската комисия, Венецианската комисия, Базелския институт. Така че напредваме “, акцентира министър председателят пред публицисти през днешния ден. Реформите, които държавното управление е подхванало, са значими освен поради приемането ни в Шенген. " Тези промени са нужни на българите. Искаме по-добра правосъдна система, по-добре предпазена на граница и ще ги имаме “, безапелационен беше акад. Денков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР