Имате ли силно желание, за което бленувате откакто се помните?

...
Имате ли силно желание, за което бленувате откакто се помните?
Коментари Харесай

Утре започват ТРИТЕ най-магични дни от годината: Молитвите ни ще бъдат чути

Имате ли мощно предпочитание, за което бленувате откогато се помните? Е, напълно скоро може да извършите по този начин, че то да се сбъдне!

През първия ден на месец февруари стартира цикъл от три поредни дни, наречени Трифунци - 1, 2, 3 февруари. На 1-ви февруари почитаме паметта на страдалец Трифон, прочут като светец и врач, страж на лозята и виното. В националния празничен календар празникът се отбелязва с името Трифон Зарезан или Трифоновден и се свързва с обичая по почетното зарязване на лозята, наричано още закройване, осъществявано най-вече от мъжете стопани, които отиват на своите лозя, носейки самун, бъклица с вино и кокошка. Всеки се прекръства и с косер отрязва по три пръчки от три корена. Те се свиват на венец, с който мъжете окичват калпака си. Отрязаните корени пък поливат с вино от бъклицата. След това всички се събират на обща софра, на която преди да стартират да се хранят, се избира “цар Трифон ”, който благославя лозята - " Да е берекетлия, а от всяка лоза – по чембер вино. "

Следващият ден, 2-ри февруари, е прочут още като Сретение господне, един от 12-те огромни християнски празници през годината и един от четирите празника, отдадени на Божията майка, когато се навършват 40 дни от раждането на Иисус Христос.

Третият и финален ден, 3-ти февруари, е празник, отдаден на Свети Симеон, един от седемдесетте преводачи на старозаветния текст на Библията от еврейски на гръцки.

Тези дни се свързват с лозята, виното, плодородието и благоденствието. Наричани са още вълшебни, защото на тях молитвите на всеки, който се е помолил за една добра година, изпълнена с доста шанс и обич, ще бъдат чути!

Амин!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР