Имате ли приятели, които си хапват каквото пожелаят, без да

...
Имате ли приятели, които си хапват каквото пожелаят, без да
Коментари Харесай

Бърз или бавен метаболизъм - какъв е вашият?

Имате ли другари, които си хапват каквото пожелаят, без да качват нито грам? В същото време пък вие единствено до момента в който помиришете шоколад и към този момент имате възприятието, че сте с 2 кг нагоре? Това евентуално се дължи на обстоятелството, че метаболизмът ви работи по-бавно, в сравнение с този на други хора.

В тази публикация ще си поговорим повече за метаболизма и ще научим по кои признаци да отличим от какъв вид е нашият.

Нека стартираме с по-облагодетелствания, а точно бързият. Ето кои са признаците, че имате подобен:
Лесно намаляване
Бързият метаболизъм разрешава на съхраняваната в мастните кафези сила да се преобразува в използваемо гориво, което улеснява загубата на тегло. Това освен значи събаряне на килограми, само че и по-добра дарба за поддържане на изгубеното тегло с течение на времето.
Толерантност към разнообразни храни
Тялото на хората с бърз метаболизъм се оправя по-добре с обработката на разнообразни типове храни, без да се следи наддаване на тегло. Това значи, че калориите се изгарят дейно и тялото също по този начин вярно разпределя и употребява главните хранителни субстанции.
Постоянни равнища на сила
Когато метаболизмът работи с оптимална скорост, тялото е в положение непрекъснато да създава сила, без да са налице спадове. Това е тясно обвързвано със способността на тялото дейно да преобразува храната в сила, като обезпечава непрекъснато доставяне с гориво за клетъчните функционалности и физическата интензивност.
 Бързо възобновяване след подготовка
При хора с бърз метаболизъм процесът по възобновяване след подготовка е по-ефективен. Бързото възобновяване на равнищата на гликоген, главният източник на мускулна сила, и възобновяване на износените мускулни нишки са основни процеси, които протичат оптимално.

Точно противоположното се случва при хората с муден метаболизъм. Нека забележим:
Трудност при намаляване
Хората с муден метаболизъм може да се сблъскват с провокации при загуба на тегло, защото тялото им изгаря калориите с по-бавна скорост. Именно заради тази причина при правенето на хранителни режими е значимо да се вземе под въпрос бързината на метаболизма и да се направи строго самостоятелно съгласно него.
 Умора и ниска сила
Намалената успеваемост при превръщането на питателните субстанции в сила може да бъде решителен фактор за непрекъснатата отмалялост. Хората с по-бавен метаболизъм може да изпитват компликации при генерирането на нужното количество сила, с цел да се оправят с ежедневните потребности, което води до непрекъснато възприятие на отмалялост.
По-лесно наддаване на тегло
Когато метаболизмът работи с по-бавна скорост, тялото има наклонност да съхранява повече калории, вместо да ги употребява за сила. Този дисбаланс може да докара до струпване на непотребни килограми и да затрудни поддържането на здравословно тегло.
Трудност при обработката на някои храни
Когато метаболизмът работи с по-бавна скорост, обработката на разнообразни типове храни може да стане по-малко ефикасна. Тази метаболитна неефективност води до по-голяма податливост към наддаване на тегло при консумация на някои артикули.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР