Имате ли хоби? А замислили ли сте се дали не

...
Имате ли хоби? А замислили ли сте се дали не
Коментари Харесай

Как да превърнем хобито си в професия

Имате ли занимание? А замислили ли сте се дали не можете да печелите пари от него? Всичко е допустимо, стига да имате добра концепция и верен метод.

Първата стъпка е да прецените кое е това нещо, с което бихте желали да се занимавате, тъй че, както се споделя в поговорката, " в никакъв случай да не сте на работа ". Казано по различен метод - анализирайте заниманията си. Тук би трябвало да имаме поради, че по принцип заниманието постоянно е обвързвано с вашите ползи и даже и официално да не го наричате " занимание ", вие несъмнено прекарвате не дребна част от времето си, занимавайки се с съответни неща, които ви доставят наслаждение. Може би в този смисъл вашето занимание е градинарството, тъй като обичате да отглеждате подправките си сами; готвенето, тъй като непрестанно експериментирате с нови рецепти; измислянето и направата на изобретателни дарове, тъй като сами вършиме бижутата, които носите; фотографията, тъй като имате авторитетен Instagram профил и така нататък

Преценете кое е това нещо, което ви кара да се чувствате пълноценни и се пробвайте да го премислите през призмата на предприемачеството. Обичате кафе - може би е време да си извършите блог или да си отворите кафене? Вашата пристрастеност е пътуването - дали не можете да започнете да организирате групови пътешествия до малко познати места в България или чужбина? Искате да прекарвате повече време навън - дали не можете да превърнете хоби-градинарството си в източник на приходи? Тук няма повсеместен отговор, просто ви предизвикваме да се замислите кое е това нещо, което е характерно за вас и което бихте желали да превърнете в специалност.

Следващата стъпка е малко по-предизвикателна - нужно е да разработите бизнес проект. Опишете концепцията си - какво тъкмо вършиме, каква е вашата добавена стойност, за какво хората биха купували от вас, кои са вашите клиенти, от какво тъкмо ще печелите, какви ще са първичните ви разноски, какви продажби би трябвало да имате, с цел да го покриете и по кое време се чака да излезете на облага и така нататък Изяснeте си всички тези и други въпроси. Направете минимума като попълните бизнес модел от 1 страница. Това упражнение ще ви помогне освен да си изгладите концепцията, само че и да я структурирате по-добре, да откриете пропуски и пробойни, а не на последно място и да можете да я споделите с евентуален вложител или бизнес сътрудник.

И въпреки всичко, в случай че не можете да стигнете до концепцията по какъв начин да превърнете заниманието си в бизнес, към момента остава разновидността да си намерите нова, по-интересна и удовлетворяваща работа. В този случай ви предлагаме да разгледате топ обявите на Karieri.bg.

Българска народна банка търси Юрисконсулт

" Мобилтел " търси:Младши експерт " Първо равнище обслужване на мобилни услуги "
Senior Engineer
Senior Specialist Controlling
American College of Sofia търси:
Преподавател по български език и литература
Full-time Teacher in History
Full-time Teacher in Mathematics

American University in Bulgaria търси Development Director

Cushman&Wakefield Forton търси:
Cost Manager
Head of Retail Space

European Dynamics търси:
Front-End Developer (Angular4, Node.js)
Full-Stack Developer (AngularJS, WebLogic, XML)

KPMG търси Audit Internship Campaign 2017

Orange търси Education Abroad Consultant - Plovdiv

Още разгласи за работа можете да намерите на www.karieri.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР