Имате интересен нов бизнес и работите по план за продажбите

...
Имате интересен нов бизнес и работите по план за продажбите
Коментари Харесай

Умен план за продажби в стартиращата фирма

Имате забавен нов бизнес и работите по проект за продажбите му, с който да привлечете рекламодатели или вложители? Изправени сте пред въпроса по какъв начин да напишете прогноза за продажби, щом оферирате нещо ново и не разполагате с предварителни данни? Нали прогнозите се вършат въз основа на данни от предишното. Възможно ли е тогава да изготвите такава, в случай че компанията ви няма минало?

Да, можете да го сторите, отговаря Тим Бери в американското списание за бизнес и маркетинг Entrepreneur. „ Бил съм и от двете страни на барикадата в тази обстановка – като бизнесмен търсех вложения, а като вложител търсих бизнес проекти и оценявах шанса за тяхното реализиране. Освен това съм прекарвал доста години по средата – като съветник или съосновател на бизнес ”, споделя той.

От позицията на опита си, Бери споделя следното:

Продажбите са най-хубавото доказателство за смисъла на бизнеса . Така беше до момента, а евентуално и по този начин ще бъде. Истинските, действителни продажби, даже те да са единствено на един единствен клиент или за дребна сума, са най-хубавият индикатор за същинското положение на компанията. Ако има продажби, това значи, че хора или различен бизнес харчат от парите си, с цел да купуват от нея. Елементарно, само че решителен факт за правенето на всяка прогноза за бъдещето на един бизнес. 

Вниманието от евентуален огромен клиент или канал за дистрибуция също е положително удостоверение, че компанията има бъдеще . Както и това дали те са разглеждали неин прототип, създадена от нея бета стратегия или са създали ранна инвестиция.

В една компания си заслужава да се влага и поради демографията на пазара . Колко от евентуалните ви клиенти са деликатно дефинирани от вас по възраст, местоживеене, потребителски привички и приходи? Разделете ги на групи по индикатори. Това ще вложи доза натурализъм в прогнозата ви. Същевременно, проверете най-високите резултати на конкурентните ви промишлеността.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР