Имате чихуахуа, но искате да му вземете другарче, с което

...
Имате чихуахуа, но искате да му вземете другарче, с което
Коментари Харесай

Съжителство на чихуахуа с други животни

Имате чихуахуа, само че желаете да му вземете другарче, с което да не се усеща самотно, когато ви няма? Или пък към този момент имате домакински любим, само че имате предпочитание да стопанисвате и чихуахуа? Който и вид да дава отговор на вашата обстановка, допускам се чудите дали тези дребни създания се схващат с други животни. В тази публикация ще откриете отговора на този въпрос, по тази причина се залавяйте с четенето!

Породата кученца чихуахуа са известни измежду хората със своя характерен манталитет. Скромните им тегло и размери не би трябвало да ви подвеждат за техния темперамент. С дребните си носленца и огромни очички видимо наподобяват най-милите и отзивчиви създания, само че в множеството случаи това е единствено маска. Те одобряват ролята на надзирател вкъщи и няма да се поколебаят да вдигнат лай до небесата, в случай че усетят идващ се непознат човек или животно. Чихуахуато не осъзнава действителните си размери и качества, по тази причина и много постоянно се перчи против други кучета, даже те да са доста по-големи на размер.

Присъствието на други животни би ги раздразнило, защото те са ревностни и извънредно мощно привързани към стопанина си. Поради мощното си възприятие на обвързаност, те са склонни да си помислят, че са били изоставени, даже в случай че ги оставите сами у дома за десетина минутки. Склонни са даже да проявят експанзия към други типове животинки и повярвайте, това се случва само в желанието си да преобладават.

За да се избегнат възможни произшествия е добре да бъдат подготвени от дребни. Това няма да бъде изключително сложен развой, тъй като даже от дребните си размери, те са интелигентни кучета и бързо схващат команди, изключително в случай че ги стимулирате и награждавате.

Трябва е да значете обаче, че стимулацията за следване на вашите команди би трябвало да се характеризира само с награди и хвалби, като изключите строгия звук и насилствените ограничения. В противоположен случай ще постигнете противоположния резултат - кучето ще се стресира и озлоби.

Чихуахуато може да израсне безшумно и умерено, както и да се схваща добре с други животни, в случай че още в началната му възраст започнете да го социализирате. Взимайки го с вас на открито, измежду хора и животни, то ще се научи, че социалността е напълно естествен развой и с течение на времето няма да има нищо срещу него. Предимство е, че размерите му разрешават да го носите с вас на всички места, тъй като се събира и в дамска чанта.

 чихуахуа и други животни

Ако чихуахуато към този момент има тези построени привички, в случай че съумява да овладее възприятието на ревнивост и благосъстоятелност към стопанина си, в случай че се оправя добре със социализацията и общуването с други животни, то няма от какво да се притеснявате.

Дори първоначално да прояви нападателен манталитет, прегърнете го, с цел да се увери, че няма да го изоставите поради другото животно и им отделете нужното време да се срещнат. Важно е и по-късно да обръщате еднообразно внимание на двете животни. По този метод чихуахуато ще види другар и приятел в другото животно, а не противник.

Ако държите да си вземете още един домакински любим, само че чихуахуато е към този момент пораснало и няма тези построени привички, в случай че не се схваща изключително с други животинки и реагира егоистично и нападателно, то тогава мощно предлагаме животното, което ще вземете, да бъде от срещуположния пол и същата порода.

В умозаключение бихме споделили, че тези дребни и сладки създания изискват извънредно доста внимание и обич. Ревността им би могла да доближи невиждани висоти, само че и те като всяко живо създание имат страсти, с които от време на време не могат да се оправят. Съжителството на чихуахуа с други животни не постоянно е добра концепция, само че сигурно не е невероятно.

Вижте и повече информация по отношение на:

- С кои породи кучета се схваща чихуахуа;

- Видове чихуахуа и техните особености;

- Характер и държание на чихуахуа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР