Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков

...
Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

Илияна Йотова отговори на премиера за Северна Македония и КСНС

" Имаше нещо премълчано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков " - това беше първата реакция от президентството на предлагането на премиера да се свика Консултативният съвет за национална сигурност поради Северна Македония. Коментара направи вицепрезидентът Илияна Йотова. „ Какво ще бъде решението на президента, ще забележим. Ще си направи разбор и ще излезе с решение ”, сподели тя.

„ Вчера министър-председателят аргументира това свое решение с интернационалния напън, само че не даде опция да чуем други причини – има ли смяна в изискванията, има ли нови резултати от страна на Северна Македония? ”, разяснява още вицепрезидентът, представена от Нова телевизия.

Вчера Петков прикани президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност поради договарянията сред България и Северна Македония за участие на западната ни съседка в Европейски Съюз. В свое видеообръщение министър председателят акцентира, че държавното управление няма да направи нищо без необятно национално единодушие и в сходство с съдружното съглашение.

Относно изказването на комисаря по разширението на Европейски Съюз Оливер Вархеи, че чака България да даде до дни зелена светлина за приемане на Северна Македония, министър-председателят съобщи:

" Много ясно би трябвало да се каже, че аз като министър председател не поемам никакви задължения независимо. Ако нещо ще се случва по тази тематика, то първо би трябвало да бъде въз основата на Министерство на външните работи. После то да уведоми държавното управление, да минем през съдружен съвет, да се вземе решение на съдружен съвет, да влезем в Народното събрание, там да се реши и тогава може да се поемат задължения. Така че процедурата е доста ясна. Това е другата подправена вест - че министър председателят имал някакви независими сделки. Не, процесът е явен и след него към този момент може да има позиция. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР