Имаше доста негативна реакция, че въобще такъв вид казус се

...
Имаше доста негативна реакция, че въобще такъв вид казус се
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Проблемите при Борисов не са в качеството му на опозиционен лидер

" Имаше много отрицателна реакция, че изобщо подобен тип проблем се повдига в залата на Европейския парламент. Колегите са задоволително добре осведомени, че у нас се организират следващите предварителни парламентарни избори. Има доста несериозно отрицание да се употребява тази зала за нелепи предизборни акции ".

Това съобщи евродепутатът Цветелина Пенкова пред телевизия " Евроком " във връзка опита на Манфред Вебер да поддържа някогашния министър председател Бойко Борисов в Европейския парламент след противозаконния му арест.

" Практика на това ръководство си остана предпочитание да се търси поддръжка от Европа и Европейската национална партия ", продължи тя.

Според нея тази поддръжка обаче, към този момент е останала на равнище взаимни ползи поради реакцията, която настана в залата по време на изявлението на Манфред Вебер.

" Има огромно значение по какъв начин се показва реториката, тъй като той не трябва разследван и всички тези неща, които са към господин Борисов, не са в качеството му на опозиционен водач ", добави тя за ареста на някогашния министър председател.

Пенкова напомни аудиенция от Европа през април, при която осново заключението е било обвързвано с неналичието на присъди и следствия.

" Очевидно има потребност от реформиране на пазара на електрическа енергия в Европейския съюз. Първата стъпка би била да се отдели цената на газа от цената на електрическата енергия като цяло. Това би занижило сметката за доста семейства и промишлености. Втората концепция бе за стъпка диверсификация, която няма по какъв начин да стане в късите периоди, пред които сме изправени сега ", съобщи тя във връзка с енергийната рецесия в Европа след спора в Украйна.

По думите ѝ има неверна дълготрайно водена енергийна политика в Европа.

" Европа се бе сложила в обстановка, в която бе доста подвластна от съветския газ ", акцентира тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР