Имаше доста места в София, където вотът беше даден от

...
Имаше доста места в София, където вотът беше даден от
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Младите мразят ГЕРБ, явно имаме пропуски в процеса на изпълнение на обещания

Имаше много места в София, където вотът беше даден от ненавист – към ГЕРБ. За мен това не е обикновено политическо държание. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия Менда Стоянова.
Според Стоянова, огромна част от по-младите дали избор за Манолова, тъй като ненавиждат ГЕРБ. На въпрос на Българска национална телевизия за какво ги ненавиждат, депутатът почна да изброява по какъв начин партията на Бойко Борисов все желала да гради, да основава, само че очевидно в процеса на осъществяване на обещанията и задачите си ГЕРБ правела пропуски. Г-жа Фандъкова е доста диалогична, само че един човек не може да се оправи с медиите, съобщи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание.
Попитана какво ще стане в София, откакто ГЕРБ към този момент няма независимо цялостно болшинство, Стоянова отговори, че би трябвало да се търси поддръжка – през разговор и през приемане на други оферти, освен в столицата, а и на други места. Припомняме, че ГЕРБ събира нормално болшинство в Столичния общински съвет (СОС) единствено като се прибавят четиримата съветници на Вътрешна македонска революционна организация, а има и още двама от " Атака ". За квалифицирано болшинство обаче би трябвало и още поддръжка, а в СОС няма повече " другарски " към ГЕРБ партии.
Стоянова не се съгласи, че в ГЕРБ би трябвало да се прави чистка – трябвало да има обновяване, само че то да е непрекъснато, с времето, т.е. изтощените, натрупали негативи, да правят отстъпка пред по-млади. " Смятам, че там, където загубихме изборите, казусът е и в самата конструкция ", добави тя.
За край Стоянова акцентира, че на тези избори имало доста по-малко сигнали за нарушавания и президентът Румен Радев не бивало да приказва по този начин, че да се усеща като подстрекателство – за честността на изборния развой. Същевременно тя призна, че имало промени в Изборния кодекс и в този момент, само че единствено за машинното гласоподаване и локалните избори и в действителност нямало огромни промени. „ Не виждам причина за сходна среща ”, сподели още депутатът за поканата на президента да бъде разисквана технологията на изборния развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР