Имаме задържане, а не растеж на болните. Около 40% са

...
Имаме задържане, а не растеж на болните. Около 40% са
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Мангъров пресоли манджата

Имаме задържане, а не напредък на болните. Около 40% са инфектираните всеки ден. Хората би трябвало да са готови за по-високи числа на болните. Не би трябвало да изпадаме в суматоха. От пролетта до през днешния ден има голяма разлика, тъй като имаме повече знания за лекуването на ковид. Имаше административни пречи от страна на НЗОК за откриване на нови кревати. Това съобщи доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз, пред BgonAir.

„ До огромна степен се ръководим от правилата на спокойната обстановка и НЗОК, както и държавното управление трябваше да работи по-бързо. Цените на PCR тестванията няма да паднат. Ако стане 20 лв., жителите ще обикалят лаборатории. Някои пациенти, които се задържат по-дълго е болничното заведение, костват по-скъпо. Пари за първа линия ще има за ноември и декември. Няма кревати само в лечебните заведения с новоразкрити COVID-легла “, сподели още доктор Маджаров.

„ Доц. Мангъров в никакъв случай не е работил като общопрактикуващ доктор. Когато има позитивен тест, цялото семейство стартира да звъни. Телефонната обич сред пациенти и лекари не е от през днешния ден. Всеки, който има доверие към персоналния си доктор, му се обажда, с цел да го пита за всичко. Доц. Мангъров малко пресоли манджата. Уплашиха хората с хронични болести да не вървят на доктор. Всеки звъни на джипито си защо ли не. До 9 вечерта телефоните на лекарите не стопират да звънят ", сподели още Маджаров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР